Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Львівшині коштом євреїв відремонтують біжницю

У Старому Самборі Львівської області в рамках проекту «Open Space» відремонтують дах єврейської біжниці. Фінансування робіт в повному обсягу бере на себе єврейська сторона, повідомив власкор Гал-інфо у Старосамбірському районі.

Старосамбірська міська рада напередодні розпочала роботу по взяттю на баланс міста безхазяйного майна приміщення згаданої біжниці з метою збереження її історичної цінності як перспективного туристичного об’єкта.

Кординуватиме роботи Почесне консульство Держави Ізраїль у Львові.

Довідка.

Старосамбірська біжниця (синагога), юдейський молитовний будинок знаходиться в історичному центрі міста на куті вулиць Богдана Хмельницького та професора Зиблікевича. Побудована в 1862 році з дотриманням характерних архітектурних традицій. Згідно з вимогами Талмуду споруда була розсташована в центрі колишнього єврейського поселення і є домінантною на всій території району Затиля в Старому Самборі. Після закінчення Другої світової війни не використовувалася за призначенням з причини відсутності єврейської громади, яка була майже повністю винищена під час німецької окупації. В пізні радянські часи використовувалася як продуктовий склад споживчої кооперації. Зараз будівля поступово руйнується через занедбаність.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ