Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Закарпатті лісник із сином полює на «червонокнижних» тварин

На Закарпатті лісничий Устеріцького лісництва ДП «Рахівське ЛДГ» Віктор Кабаль разом із своїм сином Миколою Кабальом полює на червонокнижних тварин. Про це на Facebook у групі «Небайдужа Рахівщина» повідомив користувач Василь Шемота.

На опублікованих фото чоловіки позують із вбитою риссю та тетеруком, які через малу чисельність занесені до Червоної книги.

«Лісничий Кабаль В.Ю. зі своїм сином Кабаль М.В. відстрілюють рись та тетерука, які занесені до Червоної Книги України. Також хочу нагадати, що лісничий ДП «Рахівське ЛДГ» Кабаль В.Ю. є головою РТМР «Говерла»,а його син Кабаль М.В.- заступник голови РТМР «Говерла». Виходить так, що браконьєром є, сам лісничий Устеріцького лісництва ДП «Рахівське ЛДГ». Чи прикриють і надалі ДП «Рахівське ЛДГ»,Закарпатське обласне управління лісового та мисливського господарства та поліція, лісничого-браконєра Кабаля В.Ю?», - написав Василь Шемота.

Як зазначив користувач Олександр Подобовець, Кабаль є власником готелю «У Кабаля» (або «Снігові вершини») на Драгобраті.

«То весь готель заставлений опудалами вбитих на полюванні звірів. Там і доказів не потрібно ніяких, просто зайти…», - повідомив він.

Держлісагентство вже повідомило про те, що ініціювало службове розслідування щодо можливого вбивства червонокнижних тварин працівником лісництва.

«У зв’язку з оприлюдненою 13 листопада інформацією в соціальній мережі Facebook щодо «відстрілу рисі та інших тварин, занесених до Червоної книги України» лісничим Устеріцкого лісництва державного підприємства «Рахівське лісове дослідне господарство», Державне агентство лісових ресурсів повідомляє.

Незаконний відстріл тварин є злочином, за який передбачена відповідальність, зокрема, за вбивство червонокнижних видів тварин передбачена кримінальна відповідальність.

Держлісагентство жорстко засуджує будь-які подібні дії, особливо, якщо вони могли бути вчинені працівниками лісової галузі України.

З метою з’ясування всіх обставин та перевірки інформації, викладеної у соціальній мережі Facebook, Держлісагентство ініціювало службове розслідування стосовно лісничого, про якого йдеться у публікації, і на цей час відсторонило його від виконання посадових обов’язків.

У разі підтвердження інформації будуть вжиті відповідні заходи. Про результати розслідування буде повідомлено додатково», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що рись включена до Червоної книги України. Наразі в Карпатах чисельність оцінюється в 350–400 особин. На території Полісся — до 80–90 особин.

Оскільки цей вид належить до рідкісних і полювання на нього суворо заборонено, то зловмисникам згідно ККУ загрожує штраф від 3400 грн до 6800 грн, або обмеження чи позбавлення волі строком до п'яти років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ