Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Оголошено нового переможця конкурсу зі звільнення українців від "мобільного рабства"

Компанія «Ес Ай Центр» перемогла в тендері на впровадження послуги перенесення номера при зміні оператора з пропозицією 39,6 млн грн, - УНІАН.

Державне підприємство «Український державний центр радіочастот» (УДЦР) переглянув результати тендеру щодо впровадження послуги перенесення номера при зміні оператора (MNP), як того вимагало рішення Антимонопольного комітету України (АМКУ) від 18 березня, і обрало переможцем IT-компанію «Ес Ай Центр», яка запропонувала ціну у 39,6 млн грн.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив голова Комітету з конкурсних торгів УДЦР Вадим Гулько під час засідання Комітету з конкурсних торгів щодо закупівлі послуги впровадження MNP в Україні.

Відповідне рішення одноголосно підтримали 10 з 11 членів комітету.

«Після того, як УДЦР виконав рішення Антимонопольного комітету України від 18 березня 2016 року, до повторних конкурсних торгів з придбання послуги на впровадження MNP була допущена компанія-скаржник, яка вказала нульову вартість технічної підтримки системи MNP і за рахунок цього отримала перевагу перед іншими учасниками. Власне, це і стало вирішальним фактором у визначенні переможця», - сказав Гулько.

При цьому пропозиції двох компаній – «Український спеціальні системи» та Huawei були відхилені та не допущені до оцінки.

Як повідомили у ході засідання члени комітету з конкурсних торгів, дані компанії не пред'явили УДЦР необхідні документи, що підтверджують їх участь у подібних проектах, докази успішного впровадження ними послуги MNP в інших країнах, демонстраційні версії майбутньої послуги MNP, а також ряд інших необхідних документів.

Відповідаючи на запитання журналістів після засідання, власник «Ес Ай Центру» Дмитро Зарахович повідомив, що компанія повноцінно готова до запуску послуги MNP, і в разі підписання контракту з УДЦР, якщо інші учасники тендеру не стануть оскаржувати його результати, - «Ес Ай Центр» зможе запустити послугу через два місяці.

«Якщо буде підписаний контракт, ми зможемо запустити систему до того терміну, який був зазначений у тендері, тобто до 30 червня... Рішення вже готове. Ми готові запускатися, з усіма операторами зустрічатися», - сказав Зарахович.

Як повідомляв УНІАН, 18 березня Антимонопольний комітет України визнав результати тендеру з впровадження послуги MNP недійсними і зобов'язав державне підприємство «Український державний центр радіочастот» скасувати всі рішення, які були прийняті після розкриття пропозицій компаній-учасників.

Про початок процедури державних закупівель послуг для створення і впровадження централізованої бази даних, необхідної для запуску послуги MNP, Держцентр оголосив у вересні 2015 року.

25 січня 2016 року УДЦР оголосив переможцем компанію «Діалінк» зі стартовою ціною 71,8 млн грн, після чого інші учасники торгів і ряд українських ЗМІ висловили свою незгоду з прийнятим рішенням.

Згідно з даними УДЦР, крім «Діалінк», в торгах взяли участь 5 компаній: Huawei, яка запропонувала ціну з ПДВ 26,9 млн грн, Ericsson - 107,7 млн грн, «ЕС Ай Центр» - 39,6 млн грн, «Т4в» - 82,3 млн і «Українські спеціальні системи» - 89,3 млн грн.

5 лютого «Ес Ай Центр» у партнерстві з європейською компанією Teletech звернулися в Антимонопольний комітет України з проханням переглянути результати торгів, заявляючи, що цінова пропозиція «Діалінка» завищена майже удвічі.

Як писали «Наші гроші», до фірми «Діалінк» має стосунок Геннадій Ільїн - екс-депутат Київради з президентської фракції «Солідарність», колишній начальник охорони Петра Порошенка.

Сьогодні стало відомо, що компанія «Діалінк», яка брала участь у тендері на впровадження послуги перенесення номера при зміні оператора (MNP) зі стартовою ціною 71,8 млн грн, заявила про намір оскаржити результати торгів, згідно з якими переможцем стала компанія «Ес Ай Центр» з пропозицією 39,6 млн грн.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ