Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Перша колекція одягу для особливих дітей буде представлена у Львові

14 травня в рамках Дитячого Форуму у Львові за підтримки ТМ «DUNA» вперше в Україні відбудеться показ колекції одягу, створеної для дітей з особливими потребами. Ініціаторами заходу виступили дизайнер Катерина Кароль та ГО «Батьки Джерела». Під час показу на подіум вийдуть 15 особливих дітей, віком від 5 до 16 років. Це діти з синдромом Дауна, розладом спектру аутизму, дитячим церебральним паралічем, а також дівчата і хлопці з вадами слуху і зору, повідломили організатори.

Помилково вважати, що люди з особливими потребами не люблять чи не повинні гарно одягатися і бути модними. І цей показ – яскравий доказ цього. По-особливому красиві  діти у стильному одязі можуть і повинні бути серед нас, бо вони - невід’ємна частина відкритого громадянського суспільства.

«Ідея створення колекції для дітей з особливими потребами виникла вже давно, ще у часі початку дружби з творчими майстернями центру «Джерело». Власне самим показом хотілось би звернути увагу громадськості на проблему поваги, розуміння та сприйняття інакшості, особливості кожної дитини, адже ми всі є особливими - у кожного свої потреби, бажання та можливості. Наші діти і ми, дорослі, маємо розуміти та поважати бажання дітей та батьків жити повноцінним щасливим та яскравим життям», -- пояснила Катерина Кароль.

«У розвинутих країнах подібні покази – це дуже модно і актуально, вони збирають аншлаги! В Україні – це відбувається вперше, але я переконана, що не в останнє, бо насправді людей, які готові створювати такі акції і насолоджуватися ними є більше, ніж достатньо!», -- говорить Юлія Аронова, голова ГО «Батьки Джерела».

Показ відбуватиметься у дворі Палацу Мистецтв у суботу, 14 травня о 17.00.

Довідка

ГО «Батьки Джерела» - громадська організація, створена батьками дітей з особливими потребами у 2010 році. На сьогодні об’єднує більше 30 родин. Серед її членів є також ті, хто, не маючі дітей з інвалідністю, опікується їх долею та допомагає відстоювати право на гідне життя.

Kateryna Karol – український бренд одягу ready-to-wear та аксесуарів. Одяг Kateryna Karol поєднує сучасні простоту та інтелектуальність. Дизайнер працює з натуральними матеріалами, тяжіє до трикотажу, використовує як лаконічний простий крій, так і більш об’ємні каркасні геометричні форми, акцентує на навмисне необроблених, незавершених деталях, активно застосовує контрасти - в матеріалах, обробці, кольорах, тонові градації. В колекціях Kateryna Karol багато ручної роботи. Всі речі орієнтовані на практичність і використання в умовах енергійного сучасного життя.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ