Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Поки Україна йде у Європу, на Львівщині 300 шкіл не мають туалетів у приміщеннях, - депутат

Угода про асоціацію з ЄС зшиє кордон між лівобережною та правобережною Україною. Про це сьогодні, 18 жовтня, під час засідання круглого столу на тему: «Угода про асоціацію з ЄС: нагоди, виклики, ризики», сказав депутат Львівської облради Юрій Підлісний.

«Для багатьох поняття Європа - це не територія, а цивілізаційне поняття. Якщо буде підписана угода про асоціацію, то маємо шанс кордон між лівобережною та правобережною Україною зшити. Ми маємо можливість повернутися в цивілізаційне лоно, з якого Україна вийшла», - сказав депутат.

За його словами, пересічний українець бачить ЄС, як гарні вітрини, хороші дороги, дієве право та майже відсутність корупції.

«Це те, що найбільше цікавить українців у Європі», - сказав Юрій Підлісний.

Однак, на думку депутата, сьогодні тривають інформаційні війни з приводу євроінтеграції України до ЄС.

«Нам розкажуть про ризики від підписання угоди про асоціацію. Наприклад, про втрату деяких секторів економіки. Дійсно, деякі сектори можуть зникнути, але це більше страшилки. Ще одна спекуляція - втрати частини суверенітету. Однак враховуючи нашу залежність від російського газу і нафти, то сьогодні ми не є повністю незалежні», - сказав Юрій Підлісний.

Він додав, що мова також йде і про певні моральні виклики. Тут популярною страшилкою є те, що у традиційних сімей будуть відбирати дітей і віддавати їх на усиновлення одностатевим парам.

«Ця тема у Європі присутня, але це не означає , що усі країни хворіють на це. Треба розуміти, що давати собі раду ми повинні навчитися самі. Угода про асоціацію не є панацеєю від усіх бід. Ми повинні будувати Європу як цивілізаційне поняття у себе. Це створення нових стандартів життя. Як ми з цим впоралися залежатиме від правлячої верхівки, від еліти академічної, релігійної», - сказав Юрій Підлісний.

Він додав, що коли зі вступом до ЄС у Польщі значно покращився побут, то в Україні над цим потрібно ще працювати, адже тальки на Львівщині є близько 300 шкіл, які мають туалет на вулиці.

Фото - Павло Паламарчук, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ