Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Польща не може вплинути на євроінтеграцію України, але дуже хоче, щоб Україна була в ЄС, - Орліковский

Інтеграція України – це насамперед справа ЄС. Про це сьогодні, 18 жовтня, під час засідання круглого столу на тему: «Угода про асоціацію з ЄС: нагоди, виклики, ризики», відповідаючи на запитання Гал-інфо, сказав перший радник, консул Генконсульства Республіки Польщі у Львові Мар’ян Орліковский.

«Позиція Польщі така, що Україна є на кордоні усіх лімітіва і вже виконала усі завдання. Лишається лише трохи, але ЄС - це багато держава, які мають своє бачення проблем. Було б добре, якби підписання угоди про асоціацію відбулося як можна швидше. Однак я не можу говорити за всі 27 країн, я навіть за свою країну відповідати не можу», - зазначив Мар’ян Орліковский.

Водночас, за словами нардепа Степана Кубіва, у Києві представники ЄС озвучили вимоги щодо підписання угоди про асоціацію.

«Мова йде про прийняття закону про прокуратуру, про зміну виборчого права щодо місцевих та президентських виборів та відсутність політв'язнів. Ці тези були озвучені представниками ЄС у Києві», - сказав Кубів.

Відповідаючи на запитання Гал-інфо, чи можуть виникнути проблеми із виконаннями цих пунктів вимог, Степан Кубів сказав: «Перша вимога – це компетенція ВРУ: проект закону про прокуратуру вже є, і він пройшов європейську експертизу. Щодо демократичних виборів, то тут також напрацювано проект і справа нині за процедурними аспектами. Питання Тимошенко, яке чітко задекларували в ЄС, – це питання розчерку пера і волі Президента. Якщо для цього треба буде прийняти додаткові зміни до законодавства, то навіть на наступному тижні це можна буде зробити».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ