Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Надзвичайні події

Польські компанії також постраждали від вірусу Petya.A

Ще однією жертвою комп'ютерного вірусу-здирника Petya.A стала Польща. Про це повідомляє польський спеціалізований портал niebezpiecznik.pl.

Так, у країні під атаку потрапили деякі невеликі компанії, сервісно-торгові центри.

Також інформацію про атаки на польські компанії підтвердив директор бюро управління службами безпеки компанії Exatel Якуб Сита.

Утім масштаби атаки наразі точно не встановлені і Сита поки не може підтвердити, чи постраждали якісь польські фірми від вірусу.

"Однак можу з упевненістю підтвердити, що низка компаній були атаковані. У багатьох випадках були виявлені підозрілі листи, я знаю про велику кількість виявлених комп'ютерних вірусів", - сказав Сита.

Нагадаємо, 27 червня, об 11.00  проти України була розпочата масована кібератака з використанням модифікованої під Україну версія вірусу "wannacry" - "cryptolocker". За словами народного депутата та радника глави МВС Антона Геращенка, атака готувалася щонайменше місяць. Листи з вірусом, які надходили адресатам були російською та українською мовою. За його словами, за кілька днів робота комп'ютерних мереж буде повністю відновлена. 

Вірус-здирник дістався і США, поширився також в Росії, Британії, Норвегії, Данії та навіть Індії.

Зазначимо, вірус блокує комп'ютер, шифрує файли, а потім вимагає гроші за ключ від дешифрування. 

ТСН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ