Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Президент не сприймає всерйоз заяви Регіонів щодо проведення дострокових виборів – Тарас Стецьків

„Президент Віктор Ющенко не сприймає всерйоз заяви від Партії регіонів щодо можливості проведення дострокових президентських та парламентських виборів, оскільки все це дрібний політичний шантаж та політичні ігри”, – про це в коментарі „Гал-info” повідомив радник Президента Тарас Стецьків.
 Водночас радник Президента додав, що „заяви Кисельова про бажання Партії регіонів зареєструвати законопроект про проведення дострокових президентських та парламентських виборів не мають нічого спільного з реальним бажанням Партії регіонів, оскільки все це вони роблять задля того, аби показати українському суспільству, що вони нічого не бояться і готові до можливих виборів”.
„У такий спосіб регіонали хочуть перевірити опозицію на міцність, оскільки вони точно знають, що реальних і законних підстав для проведення дострокових президентських виборів немає”, – наголосив Тарас Стецьків.
„Навіть у разі, якщо цей законопроект пройде на розгляд сесії Верховної Ради, то він обов‘язково отримає президентське вето. На мою думку, БЮТ не підтримає його подолання, як це було з голосуванням за закон «Про Кабінет Міністрів», оскільки Юлія Тимошенко є дуже розумним політиком, який розуміє, що якщо вона знову зрадить, то народ їй більше не повірить і не проголосує за неї на можливих виборах”, – зазначив радник Президента.
Нагадаємо, що сьогодні заступник голови фракції Партії регіонів Василь Кисельов заявив, що в п’ятницю Партія регіонів у Верховній Раді зареєструє законопроект про проведення 30 вересня дострокових президентських та парламентських виборів.
 Нагадаємо, що Секретаріат Президента України заявляє про відсутність правових підстав для проведення дострокових парламентських і президентських виборів. Про це сьогодні на брифінгу заявив заступник голови Секретаріату Президента Ігор Пукшин.
„Конституція України передбачає чіткі підстави для дострокових парламентських і президентських виборів. Мені не відомий законопроект і не відомо, які для нього були підстави”, — сказав Пукшин, коментуючи ініціативу Партії регіонів про проведення 30 вересня 2007 року дострокових парламентських і президентських виборів.
Заступник голови Секретаріату підкреслив, що на сьогодні відсутні правові підстави для проведення дострокових виборів. Крім того, Пукшин також вважає, що відмова депутатів фракцій „Наша Україна” і БЮТ від депутатських мандатів у повному складі також не буде підставою для розпуску парламенту.
 
 
 
 
 
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ