Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Знищили експонат «Шевченківського гаю»: Садовий створив "робочу групу"

Міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що зацікавлений у публічному розслідуванні факту знищення в Музеї народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького («Шевченківський гай») пам’ятки архітектури – хати зі с. Шилівці Хотинського району Чернівецької області (споруджена в кінці ХІХ ст.), яка експонувалася в секторі «Буковина». Про це він заявив сьогодні, 23 березня, під час брифінгу, відповідаючи на запитання Гал-інфо.

«Я би хотів, щоб науково-експертна рада «Шевченківського гаю» публічно зробила зустріч з експертами та журналістами і пояснила своє рішення. Я своїм дорученням утворю окрему комісію, яку очолить заступник міського голови Андрій Москаленко, куди ввійдуть представники нашого університету імені Івана Франка, Академії мистецтв, депутати, люди, які фахово можуть бути корисними, щоб ми спільно цей кейс розслідували. Хочу максимальної відкритості та публічності», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, що сьогодні, 23 березня, під час засідання сесії Львівської міської ради керівник фракції «Народний контроль» Валерій Веремчук з трибуни оголосив про знищення унікальної пам’ятки в «Шевченківському гаю».

Валерій Веремчук звернувся до міського голови Львова з вимогою провести службове розслідування та покарати винних.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ