Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

У Львівському скансені відкриється інсталяція Влодка Кауфмана «Рани»

У вівторок, 10 жовтня, в Музеї народної архітектури та побуту ім. К. Шептицького відбудеться відкриття інсталяції «Рани» художника та перформатора Влодка Кауфмана. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

Інсталяція розвивається довкола рисунків митця і понівечених, зранених часом чи людською байдужістю сакральних скульптур зі збірки Музею народної архітектури і побуту у Львові імені Климентія Шептицького та приватної колекції.

В межах інсталяції костел зі села Язлівчик стане простором осмислення втрат і ран, завданих війною та часом, місцем прийняття шрамів війни й усвідомлення цінності життя через втрату.

«Упродовж дев’яти років Влодко Кауфман працює над страхітливим комеморативним проєктом: щодня, від початку війни, на випадкових клаптиках паперу він фіксує умовний портрет воїна, ікону воїна, якого ми втратили. Щоб не звикати. Щоб цінувати. Щоб кожного дня собі пригадувати, що на війні гине людина, люди, декілька людей, багато людей. Кожного дня. Відтак він безперервно фіксує пам’ять про воїна, декількох воїнів, багатьох воїнів. І цей проєкт не завершиться, доки не припиниться війна, доки не перестануть гинути захисники…

Художник роздумує про важке усвідомлення цінності життя перед фактом щоденних смертей, про рани війни, про людські рани, про рани культури і про біль, якого вони завдають», – розповідає куратор проєкту, керівник відділу науково-освітньої та виставкової роботи музею Роман Зілінко.

Відкриття виставки відбудеться 10 жовтня о 16:30 у костелі з села Язлівчик у Музеї народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького (вул. Чернеча Гора, 1)

Подія відбудеться у межах Львівського тижня скульптури за підтримки арт-центру Павла Гудімова «Я Галерея» та мистецької галереї «Дзиґа».

Інсталяція триватиме з 10 жовтня по 3 грудня 2023 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ