Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Шевченківський гай опікуватиметься Галереєю українського військового однострою

Музею народної архітектури і побуту у Львові імені Климентія Шептицького передали приміщення, в якому розміщено Галерею українського військового однострою. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.
Галерея українського військового однострою

Йдеться про приміщення на першому поверсі площі Ринок, 40, площею 85,4 кв. м, де з 2002 року функціонує приватний музей «Львівська галерея українського військового однострою». Зараз цей музей об’єднують із Музеєм народної архітектури і побуту задля розширення та збагачення експозиції.

Відтепер експозицію галереї можна буде розглядати як частину спільної оповіді про історичні події, які відбувались на заході України на початку XX ст. Відповідне рішення прийняли на виконкомі Львівської міської ради.

«Зараз Львівський скансен працює зі зміною наративів про розуміння української громади, яка завжди реагувала на історичні події та ставала їх безпосереднім учасником. Музей продовжить справу дослідження історії виникнення, розвитку та традицій збройних формувань України першої половини XX століття. Експозиція буде доопрацьована науковцями Музею народної архітектури і побуту у Львові імені Климентія Шептицького та органічно доповнить існуючу колекцію одностроїв українських військових, серед яких – мундири Легіону Українських Січових Стрільців, мундири військ Української Народної Республіки, Української Галицької Армії, 14-ї гренадерської дивізії СС Галичина (І Української дивізії УНА), у тому числі мундири капеланів армії УНР та Легіону УСС», – розповідає Михайло Закопець, директор Музею народної архітектури і побуту у Львові імені Климентія Шептицького.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ