Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Європи: Самогубство хорватського генерала Праляка – приклади в історії
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Самогубство хорватського генерала Праляка – приклади в історії

29 листопада під час засідання Гаазького трибуналу по колишній Югославії випив отруту і за кілька годин помер Слободан Праляк — колишній начальник штабу армії боснійських хорватів. Театральний режисер, він у 1991 році сформував загін з інтелектуалів і творчих людей. Воював з мусульманами, одержав звання генерала – повідомляє WAS

Трибунал засудив Праляка до 20 років в'язниці через злочини його підлеглих проти мирних жителів. Почувши про відхилення апеляції, генерал вимовив: «Я з презирством відкидаю ваш вирок!» — і випив рідину зі скляного флакона невідомого походження.

Усе це вже було в історії. 15 жовтня 1946 року випив отруту і помер у камері Герман Герінг — головнокомандувач люфтваффе, голова Рейхстагу і вірогідний наступник фюрера. Він був засуджений до смерті за вбивство євреїв та військовополонених у концтаборах, які не здійснював особисто, але про які мав знати через свій статус.

«Переможець завжди буде суддею, а переможений — обвинуваченим», — заявив Герsнг після вироку. Він отруївся, коли суд відмовився замінити ганебне повішення розстрілом. Невідомо, звідки в нього взявся ціанистий калій.

Дослідники вважали, що лейтенант Джек Вілліс з американської охорони трибуналу за золотий годинник, ручку та портсигар передав Герінгу капсулу з отрутою, яку знайшли в його конфіскованих речах. Утім, 2005 року відставний рядовий Герберт Лі Стівенс заявив, що на прохання німецької дівчини проніс до камери Герінга «ліки», приховані в перовій ручці. Так само ймовірно, що весь процес Герінг зберігав капсулу з отруту під золотою коронкою.

WAS

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ