Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

СБУ перевіряє висловлювання Пінчука на «антидержавність»

Служба безпеки України призначила семантико-текстуальну експертизу висловлювань олігарха Віктора Пінчука. Це сьогодні, 24 січня, на свій сторінці у соціальній мережі Фейсбук повідомив народний депутат України Дмитро Ярош.

«Отримав від СБУ проміжну відповідь щодо ворожих і антидержавних заяв компрадорського паразита Пінчука... Питання будемо добивати. Геть олігархів з України!», - написав Ярош.

Зокрема у відповіді глави СБУ Василя Грицака сказано: «Щодо висловлювань громадянина України В.Пінчука призначено відповідну семантико-текстуальну експертизу».

Як повідомила Українська правда, це відбувається в рамках розслідування кримінального провадження за статтями «Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України», «Створення терористичної групи чи терористичної організації», та «Фінансування тероризму».

Видання звернулося за роз'ясненнями до СБУ.

Як відомо, перед новим роком  в статті для The Wall Street Journal Пінчук запропонував владі і громадянам України погодитися на низку "болючих компромісів" заради завершення конфлікту з РФ.

Ці пропозиції викликали обурення громадськості. На знак протесту політиків закликали бойкотувати "Український сніданок" Пінчука в рамках форуму в Давосі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ