Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Серіал "Гра престолів" встановив новий рекорд

П'ята серія сьомого сезону «Гри престолів» зібрала рекордну за всю історію серіалу аудиторію біля екранів телевізорів, - Укрінформ.

Епізод під назвою «Східний дозор», який вийшов в ефір 13 серпня, переглянули 10,7 мільйона глядачів.

Ця цифра не включає кількість тих, хто переглядав серію у повторі, онлайн легально, через послугу відкладеного перегляду тощо. Йдеться лише про аудиторію, яка у неділю ввечері увімкнула канал HBO заради улюбленого шоу.

«Східний дозор» складно назвати багатим на події епізодом. Попередня серія залишила вдалий кліфгенгер, пов'язаний із долею Джеймі Ланністера і наслідками атаки Дейнеріс Таргаріен на ворожі війська, але ця лінія розвинулася досить передбачувано. А ось наступна, шоста серія сьомого сезону «Гри престолів» обіцяє насиченіший сюжет — щойнайменше нову зустріч Джона Сноу та компанії з Білими ходоками. Тому рейтинговий рекорд «Східного дозору», швидше за все, буде перевершено.

ІКЕА показала, як можна виготовити костюм для «Гри престолів» із килима

Сьомий сезон «Гри престолів» виокремлюється дуже високими для проекту рейтингами. Так, попередній рекорд був за четвертим епізодом «Трофеї війни», що зібрав біля екранів 10,2 мільйона чоловік. Раніше схожий результат був у прем'єрної серії 7 сезону, яку переглянули 10,1 мільйонів глядачів.

Водночас для HBO «Гра престолів» - наразі не є шоу, що переглядали найбільше. Таким вже десять років є фінальна серія «Клану Сопрано», яку подивилися 11,9 мільйона осіб.

Шостий епізод сьомого сезону «Гри престолів» під назвою «Смерть — це ворог» вийде в ефір на НВО в неділю, 20 серпня (вночі 21 серпня за київським часом).

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ