Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Свинячий грип прилетів в Україіну з Нью-Йорка

У Києві було госпіталізовано громадянина України, який прибув із США, з підозрою на грип А/H1N1, котрий «в народі» називають свинячим. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-службу Міністерства охорони здоров'я.
Відповідно до повідомлення, 29 травня було зареєстровано звернення за медичною допомогою хворого, який транзитом через Париж прибув в аеропорт «Бориспіль» з Нью-Йорка (США).
За даними оперативного штабу МОЗ щодо реагування на ситуацію з поширенням грипу А/H1N1, хворий є громадянином України, який протягом останніх двох років жив і працював у США. На борту літака, під час медичного огляду в київському аеропорту скарг на погане самопочуття від пасажирів не надходило.
В аеропорту «Бориспіль» чоловіка зустрічав товариш, якому по дорозі додому приїжджий поскаржився на головний біль і міальгію (біль у м'язах).
Товариш направив хворого в одну з київських міських лікарень, яка в свою чергу каретою швидкої допомоги скерувала у бокс інфекційного відділення Київської міської клінічної лікарні, яка визначена для госпіталізації хворих з підозрою на вірус грипу А/H1N1.
З дотриманням усіх заходів безпеки хворого оглянули завідувач інфекційного відділення, ЛОР-лікар. У нього було взято матеріал для дослідження. Зразки аналізу доставленi в вірусологічну лабораторію, де вони перебувають на вивченні. Сьогодні хворий перебуває під особливим наглядом консиліуму лікарів, проходить курс лікування. Стан хворого покращився, лікарі його визначають як «середньої тяжкості».
Крім того, станом на 12.00 30 травня встановлені контактні особи, які перебували поруч із хворим у літаку, відбувається їх медичне обстеження, яке триватиме до 7 днів. Люди, які були в безпосередньому контакті (друг, водій таксі), - ізольовані і обстежені. Станом на 30 травня у них не виявлено ознак будь-якого захворювання, результати лабораторних аналізів - у стадії дослідження.
Міністерство охорони здоров'я поінформувало представництво Європейського бюро ВООЗ в Україні про випадок з підозрою на захворювання на грип А/H1N1 в Україні. Паралельно з дослідженнями в Україні, відповідні зразки будуть направлені ВООЗ для здійснення лабораторної діагностики, яка підтвердить або спростує наявність вірусу А/H1N1 в Україні.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ