Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Терористи на Донбасі тепер хочуть конфедерацію?

Ватажки терористів змінили концепцію повернення окупованих територій Донецької та Луганської області до складу України. Тепер вони більше не хочуть федералізації, а хочуть конфедерацію. Про це сьогодні, 22 грудня, в коментарі Гал-інфо розповів активіст з Луганська, голова ГІ «Права Справа» Дмитро Снєгирьов.
Фото - Уніан

За його словами, голова так званої народної ради терористичної організації «днр» Денис Пушилін вже озвучив вимоги до України.

«Тепер терористи не хочуть федералізації, а хочуть конфедеративний устрій. Пушилін заявив, що за таких умов можливе повернення Україні окупованих територій підконтрольних терористами. В такий спосіб ці квазі-утворення «днр» та «лнр» намагаються залишити під протекторатом Росії, але тягар фінансування їх передати уряду України», - зазначив Дмитро Снєгирьов.

Він наголосив, що терористи хоч і говорять про те, що «Мінськ-2» себе вичерпав, але водночас наголошують, що варто продовжувати мирні переговори.

«Звідки така риторика? Українська армія у відповідь на провокації бойовиків та терористів дає адекватну відповідь. Як тільки Україна починає говорити з позиції сили, у терористів змінюється риторика», - зазначив Дмитро Снєгирьов.

Він також додав, що після продовження санкцій проти Росії її керівництво теж намагається посадити сторони конфлікту за стіл переговорів.

«Росія ж зараз хоче відмежуватися від конфлікту на Донбасі. Для них важливо зона нестабільності. Усі заяви російський так званих експертів про те, що Росія готується до військової інтервенції не знаходять підтвердження. Росії більше не потрібна Україна в складі новітньої імперії, але вона потрібна їм, як зона нестабільності. Жодна імперія не може дозволити собі вести війну на кілька фронтів», - сказав активіст.

Дмитро Снєгирьов також додав, що продовження санкцій проти Росії свідчить про те, що ЄС продемонструвало не так підтримку Україні, як свою солідарність із США.

«Зараз, фактично, в України є півроку, адже довго таке продовження санкцій тривати не буде. За ці півроку Україна має зміцнити свої позиції, зміцнити армію. Росія намагається заморозити конфлікт на Донбасі і створити додаткові загрози сепаратизму в інших регіонах України, перенести туди зону напруги», - додав Снєгирьов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ