Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів'яни святкуватимуть День міста 5 днів

Цього року 761-й День народження міста Лева львів'яни та гості святкуватимуть 5-9 травня. Важливим є те, що не тільки у центральній частині міста відбуватимуться святкові події, а й у кожному районі передбачені концерти та різноманітні заходи, інформує кореспондент Гал-інфо.
Гал-інфо

"Слоганом Дня міста буде "Місто творить тебе, ти твориш своє місто", - зазначив Михайло Мороз, в.о. начальника управління культури департаменту розвитку Львівської міської ради сьогодні, 25 квітня, на прес-конференції.

За його словами, цього року важко визначити центральну подію святкувань, але, напевно, це буде святковий концерт на пл. Ринок 7 травня.

"Світоч" заплатить за святкування Дня Львова

"На цьому концерті очікуємо академічний молодіжний симфонічний оркестр «ІNSO-Lviv», також виступить хорова капела "Дударик, студії сучасного балету від «Арт Гільдії Балету» та Школи академічного та сучасного балету", - підкреслив Михайло Мороз.

"5 травня святкування розпочнеться з відкриття вуличної виставки «Це надихає» за підсумками однойменного фотоконкурсу в мережі Інтернет. Далі на площах міста духові оркестри гучно й весело вітатимуть всіх зі святом. Увечері відбудеться кінопоказ ретроспективних фільмів про наше місто на площі Музейній, у парку культури та відпочинку та у парку «Горіховий Гай»", - розповів в.о. начальника управління культури.

"6 травня, у День патрона міста - св. Юра-переможця, день розпочнеться з урочистого сніданку на пл. Музейній. На цьому заході відбудеться урочисте нагородження львів'ян у різних номінаціях. Також після традиційної святкової ходи ввечері перед Ратушею відбудеться шоу від оркестру Національної Гвардії України", - додав Михайло Мороз.

Додамо, цього року вперше до святкувань буде задіяно всі без винятку райони Львова, де також очікують концерти та інші святкові програми.

Детальніша програма святкувань буде опублікована згодом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ