Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Туск вважає, що "Північний потік-2" суперечить законам ЄС

Голова ради Європейської Ради Дональд Туск заявив, що проект створення газопроводу "Північний потік-2" суперечить законодавству Євросоюзу, - BBC Україна.

За словами пана Туска, закони ЄС спрямовані на скорочення енергозалежності і диверсифікацію постачань енергоносіїв. Голова Європейської Ради підкреслив, що всі нові проекти мають відповідати вимогам "третього енергетичного пакета".

Дональд Туск зазначив, що, за даними Єврокомісії, будівництво "Північного потоку-2" призведе до того, що 80% російського газу піде по єдиному маршруту, а "Газпром" отримає контроль відразу над 60% німецького газового ринку.

Крім того, голова Європейської Ради стурбований тим, що реалізація "Північного потоку-2" фактично означає відмову від транзиту газу через Україну, що негативно вплине на її економіку.

Раніше відразу кілька країн ЄС (Болгарія, Чехія, Естонія, Греція, Угорщина, Латвія, Литва, Польща та Румунія) назвали будівництво "Північного потоку-2" загрозою для всього Євросоюзу. Вони вважають, що збереження транзиту газу через Україну важливе не лише з точки зору енергетичної безпеки, а й для того, щоб забезпечити стабільність у східноєвропейському регіоні.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ