Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Чернівцях всі учителі складатимуть тести ЗНО

У Чернівецькій області понад 360 учителів склали тести ЗНО, планується, що до кінця року тестування пройдуть усі педагоги області. Про це розповіла директор департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА Оксана Палійчук, повідомляє освітній портал.

За словами керівника департаменту освіти і науки, така новація не мала на меті образити вчителів, а навпаки - стимулювати їх до самоосвіти.

Участь у першому ЗНО для вчителів взяли слухачі курсів підвищення кваліфікації при Інституті післядипломної педагогічної освіти Чернівецької області.

Учителі склали тести ЗНО з української мови і літератури, історії України, математики, біології, фізики, хімії, географії, англійської і французької мов.

За результатами тестування 4 педагоги склали тести на нуль, 5 учителів отримали від 1 до 3 балів, і лише 56 - на відмінно, від 10 до 12 балів.

«Це - неприпустимі результати, адже вчителі виконували ті ж завдання, що й діти. Найгірші результати з української мови та літератури у вчителів, які викладають цей предмет в школах з румунською мовою навчання. Низькі результати і у педагогів сільських шкіл, які викладають англійську мову. Кожен четвертий географ набрав лише від 1 до 4 балів за свій тест», - наголосила директор департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА Оксана Палійчук.

Погані результати показали також і керівники навчальних закладів. Кожен третій з них набрав лише від 4-х до 6-ти балів.

За інформацією Департаменту освіти і науки Чернівецької ОДА, протягом вересня-жовтня тестування пройдуть усі без виключення вчителі області. Більше того, планується, що його зроблять відкритим, а не анонімним.

«Хочу наголосити: ми запровадили ЗНО для вчителів не для того, аби принизити їхню гідність, а для реальної оцінки ситуації і подальшої роботи над проблемними моментами. Важливо, що попри спротив, вже після складання тестів більшість педагогів подякували нам. Бо самі побачили, над чим працювати самостійно і як далі планувати роботу з учнями», - наголосила очільник департаменту освіти і науки.

Вона також повідомила, що з наступного навчального року бали, отримані вчителями на ЗНО, будуть враховуватися у переатестації вчителів.

«Не можуть педагоги з результатом в 1-3 бали, отримати вищу категорію чи стати методистом», - зазначила Оксана Палійчук.

Додамо, основна сесія ЗНО для абітурієнтів розпочнеться 23 травня і триватиме до 16 червня.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ