Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Франції майже 2 тис людей підписались під вимогою звільнити Сенцова

Петицію на підтримку українського режисера Олега Сенцова, яка містить вимогу його негайного звільнення, можуть підписати всі охочі підтримати українського бранця, - Укрінформ.

Раніше петицію підписали представники французької та української інтелігенції.

 «Сьогодні Мішель розраховує на вас. Мішель Єльчанінов потребує вашої допомоги з петицією «Vladimir Poutine: Il faut liberer d'urgence Oleg Sentsov». Michel і 1 710 участників цієї кампанії розраховують на вас сьогодні», - звернулись підписанти петиції та її ініціатор - філософ, головний редактор журналу “Philosophie magazine” Мішель Єльчанінов.

У документі звертаються до тих, хто «любить кіно, футбол і демократію ... або принаймні одне з трьох», та нагадують  футболістам, уболівальникам, глядачам, які збираються на ЧС-2018: «У Росії вільна преса - це не правило, а виняток. Корупція є скрізь. Судова система не є незалежною. Політична гра - це фікція, оскільки опозиційні партії переслідуються і не можуть брати участь у виборах. Цензура панує в культурній сфері. Офіційні опозиційні діячі, зокрема Борис Нємцов у лютому 2015 року, вбиті. Журналісти та неурядові організації перебувають під постійним тиском», - йдеться у документі.

Підписанти вимагають звільнення Сенцова з в'язниці. «Напередодні, швидше за все, переобрання Володимира Путіна та великого футбольного чемпіонату настав час дати йому свободу», - вказано у петиції, яку може підписати кожен.

Як відомо, 20 листопада фестиваль «Вікенд на Сході» у Парижі, присвячений Україні, закінчився пізно ввечері дебатами за участю представників інтелігенції Франції та України про долю бранців Кремля. Мішель Єльчанінов брав участь у дебатах.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ