Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львові може з’явитися свій антикорупційний прокурор

Львівське територіальне управління Національного антикорупційного бюро України працює досить успішно. Тут є 4 детективів, але загалом їх має бути більше. Вони збирають і надають інформацію для подальшого розслідування центральним управлінням НАБУ. Про це сьогодні, 31 березня, під час прес-конференції у Львові розповів директор НАБУ Артем Ситник, передає кореспондент Гал-інфо.
Фото з 5 канал.

Як зазначив Артем Ситник, формування львівського НАБУ відбувається найшвидше і найпродуктивніше. Натомість в Одесі та у Харкові процес іде повільно.

За його словами, в Одесі вже вп’яте оголошено конкурс на керівника регіонального НАБУ, адже до попередніх кандидатів громадськість мала зауваження.

Натомість у львівському НАБУ вже є ряд напрацювань, проводяться обшуки у рамках кримінальних проваджень.

Артем Ситник наголосив, що головний акцент у роботі територіального відділення – це робота із ЗМІ та громадянами, реагування на заяви та звернення, розслідування кримінальних проваджень по Львівському регіоні спільно з детективами центрального управління НАБУ. Фактично цей підрозділ є складовим центрального апарату НАБУ.

Він також додав, що немає львівського спеціалізованого антикорупційного прокурора.

«Хотілось би створити управління, і ми вже говорили цю тему з Холодницьким (Назар Холодницький - спеціальний антикорупційний прокурор, - ред.), щоб зробити Львівське НАБУ повністю автономним в частині процесуальних функцій», - зазначив Ситник.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, 12 серпня 2016 року у Львові відкрили Львівське територіальне управління Національного антикорупційного бюро України.  

Львівське НАБУ є першим територіальним управлінням НАБУ. Всього заплановано відкрити три таких теруправління – у Львові, Харкові і Одесі.

Юрисдикція Львівського територіального управління НАБУ розповсюджується на вісім західних областей: Львівську, Волинську, Закарпатську, Чернівецьку, Тернопільську, Івано-Франківську, Рівненську та Хмельницьку.

Директором Львівського територіального управління НАБУ є Тарас Лопушанський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ