Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У Львові відбулась акція з профілактики гепатиту С

За оцінками ВООЗ, понад 5% людей в Україні інфіковані вірусним гепатитом С, а це понад 2 млн громадян. Як зазначають організатори акції, яка відбулася вчора, 5 квітня, у Львові, лише 10% хворих, які потребують негайного лікування, можуть отримати його за державні кошти, повідомили в прес-службі Департаменту охорони здоров'я ЛОДА

Всеукраїнську акцію «Гепатит С: гра на виживання» провели за сприяння Департаменту охорони здоров’я ЛОДА, ВГО «Фундація медичного права та біоетики України», Альянс громадського здоров’я, ЛОБФ «Медицина і право» спільно з Управлінням охорони здоров’я ЛМР.

Цими днями аналогічні акції відбуваються в багатьох областях України, аби спонукати органи влади переглянути бюджети і виділити додаткові кошти на закупівлю курсів лікування вже з місцевих бюджетів.

За словами Ірини Сенюти, потрібно спільними зусиллями боротися з недугою. Акція має на меті привернути увагу МОЗ до проблем, що склалися в областях.

«Проблема є надзвичайно актуальною, головне вчасно діагностувати хворобу. Новітні препарати є дороговартісними, тому важливе прийняття  програм з боку держави. Зараз у Львівській області на обліку перебуває 1070 осіб, хворих на гепатит С. Учасникам АТО на лікування недуги виділено 3 млн.грн (зареєстровано 18 чоловік)», - зазначив Богдан Чечотка.

 Також впродовж дня, перед будівлею Львівської міської ради, буде працювати мобільна амбулаторія, де всі охочі зможуть отримати фахові консультації щодо діагностики та лікування ВГС, а також отримати спеціальні бланки для обстеження.

Громадянське суспільство сподівається на співпрацю з органами влади та зацікавлене в ефективному використанні бюджетних коштів на подолання епідемії, адже ціною цього питання є людське життя.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ