Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Стрию поліцейські повернули додому неповнолітню утікачку

У Стрийський відділ поліції 7 серпня звернулася 38-річна місцева мешканка з проханням розшукати її 15-річну доньку, котра напередодні пішла гуляти і не повернулася ночувати додому, - відділ комунікації поліції Львівської області.

Після кількох годин пошуків правоохоронці встановили місцезнаходження дівчини. За її словами, вона нікуди не втікала, просто вважає себе дорослою, у неї своє життя і думка батьків для неї неважлива.

Зазвичай причиною такої поведінки дітей є непорозуміння і конфлікти у сімї, небажання чути і розуміти одне одного. Для того, щоб привернути увагу своїх батьків, діти вчиняють різного роду правопорушення або ж втікають з дому. Проте підлітки не усвідомлюють, яка небезпека на них чатує на вулиці: ризик потрапити у «погану» компанію, бути втягненим у злочинну діяльність чи у вживання алкоголю або ж наркотиків. Зробити помилковий крок у житті насправді дуже легко, а от виправити ці помилки інколи неможливо.

«Кожна дитина та сім’я - індивідуальні, тож не існує єдиної моделі поведінки чи якоїсь універсальної поради, як уникнути проблем з власними дітьми. Проте ми б радили батькам більше уваги і любові приділяти своїм дітям, особливо, підліткам. Знати де, з ким і як вони проводять свій вільний час», - зазначила старший лейтенант поліції Юлія Огородник.

Працівники ювенальної превенції Стрийського відділу поліції повернули 15-річну дівчинку додому. За цим фактом триває перевірка. Вирішується питання про притягнення батька дитини до адміністративної відповідальності за ухилення від виконання батьківських обов’язків.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ