Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У зоні АТО затримали психолога бойовиків "ДНР"

Служба безпеки України затримала в районі АТО психолога артилерійського бандформування "кольчуга" терористичної організації "ДНР", передає прес-центр відомства.

Повідомляється, що співробітники СБУ затримали жінку в районі проведення антитерористичної операції при спробі потрапити на контрольовану Україною територію.

"28-річна уродженка Донецької області - дипломований психолог – добровільно приєдналася до лав НЗФ "ДНР" у середині 2014 року", – йдеться в повідомленні.

Наголошується, що за дорученням одного з ватажків терористів зловмисниця вводила і реалізовувала методи психологічного впливу на особовий склад бандформування.

Зокрема, вона супроводжувала процес відбору бажаючих вступити в ряди угруповання, а також займалася психологічним натхненням бойовиків на вбивства українських військових.

Слідчі документально підтвердили її активне сприяння діяльності терористів і близькі контакти з ватажками артилерійського бандформування.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України. Затриманій повідомили про підозру і обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Раніше повідомлялося, що Служба безпеки затримала в Луганській області "головного бухгалтера" одного з вугледобувних підприємств окупованих територій, яке фінансувало терористів.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ