Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Україна має домогтися від НАТО плану дій щодо членства

Україна має домогтися від НАТО плану дій щодо членства - Огризко.

Однією з ключових задач зовнішньої політики України має стати отримання від НАТО плану дій щодо вступу в Альянс.

Про це сказав міністр закордонних справ України у 2007-2009 рр. Володимир Огризко у ході ефіру на "5-му каналі" у понеділок ввечері, передає кореспондент Укрінформу.

"Однією з ключових задач нашої зовнішньої політики повинно стати те, щоб ми домоглися отримання від НАТО плану дій щодо членства в НАТО. Це означає, що зараз ми ставимо перед собою питання, щоб ми протягом наступних, скажімо, двох-трьох, декількох років - цих стандартів досягли", - зазначає він.

Водночас, Огризко вважає, що Україна має шанси вступити в НАТО раніше, ніж за шість років (саме стільки за словами Президента України Петра Порошенка Україні потрібно для того, щоб прийти у відповідність до критеріїв НАТО - ред.)

"Нам потрібно бути готовими на певному етапі до того, щоб подати заявку. Скільки це займе років - це питання залежить від нас. Я думаю, що взявши за зразок наших західних сусідів, це можна зробити значно швидше, але для цього потрібно мати одні передумову - політичну волю", - переконаний він.

При цьому заяву міністра закордонних справ Німеччини Франка-Вальтера Штайнмайєра про те, що Україні не варто розраховувати на швидкий вступ до ЄС та НАТО, Огризко закликає не сприймати "доволі серйозно".

"Я не думаю, що це треба сприймати доволі серйозно заяву Штайнмайєра, при всій повазі до нього, тому що рішення приймає не пан Штайнмайєр чи міністр закордонних справ, а рішення приймають глави держав", - нагадав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ