Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Україна зацікавлена в рівноправності участі в Європейській Стратегії Дунайського регіону

Для України розвиток транскордонного співробітництва є першочерговим завданням державної регіональної політики. Європейський Союз ставить в пріоритеті реалізацію політики сусідства, як в рамках Угоди про асоціацію з Україною, так і в рамках макрорегіональної Стратегії ЄС для Дунайського регіону. Про це повідомили в Держрегіонбуді.

Про це сказав перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода під час міжнародної конференції "Європейська Стратегія Дунайського регіону  - можливості та виклики для України".

«Україна має кордон із сімома державами, чотири з яких – з країнами ЄС, близько 1390 км спільного кордону. При цьому Івано-Франківська, Закарпатська, Одеська та Чернівецька області належать до Дунайського регіону», - пояснив перший заступник Міністра.

Для повноцінної участі у Стратегії Уряд України затвердив Державну програму розвитку транскордонного співробітництва на 2016-2020 роки.

За словами В’ячеслава Негоди, потрібно відновити координаціний механізм та активізувати участь України в реалізації Стратегії, в тому числі в рамках діючих інструментів Європейського Союзу, зокрема Дунайської транснаціональної програми та програм прикордонного співробітництва, в яких бере участь Україна, Молдова, Румунія, Угорщина та Словаччина.

«Участь України у реалізації Стратегії ЄС для Дунайського регіону відкриває можливості долучитися до масштабних міжнародних проектів в басейні річки Дунай. Це дозволить покращити екологію, якість води та  рівень життя населення прикордонних регіонів до середньоєвропейських стандартів»- додав В’ячеслав Негода.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ