Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Українці з вадами слуху їдуть на Дефлімпійські ігри

Упродовж 18 - 30 липня 2017 року у турецькому місті Самсун відбудуться ХХІІІ літні Дефлімпійські ігри для спортсменів з порушеннями слуху. Про це повідомила заступник начальника управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Оксана Вацеба.

На змаганнях очікується участь майже 5 тисяч спортсменів з порушеннями слуху із 109 країн світу. Вони змагатимуться у 21 виді спорту, в тому числі 16 індивідуальних та 5 командних.

Національна дефлімпійська збірна команда України (разом із тренерським складом та штабом) вперше за дефлімпійську історію України, буде найчисельнішою: 290 осіб, з яких 219 спортсменів – представників 21-го регіону України: Київської, Харківської, Одеської, Тернопільської, Донецької, Луганської, Вінницької, Дніпровської, Сумської, Івано-Франківської, Житомирської, Львівської, Запорізької, Херсонської, Волинської, Полтавської, Рівенської, Черкаської, Чернігівської, Кіровоградської та Миколаївської областей.

Спортсмени – дефлімпійці України вперше братимуть участь у 16 видах програми, зокрема змагатимуться у таких видах спорту: бадмінтон, баскетбол (жінки та чоловіки), боротьба вільна та греко-римська, боулінг (чоловіки та жінки), волейбол (чоловіки та жінки), дзюдо, карате, легка атлетика, теніс настільний, плавання, пляжний волейбол (чоловіки та  жінки), спортивне орієнтування, стрільба кульова, тхеквондо та футбол.

До складу Національної дефлімпійської збірної команди України увійшов львів’янин Григорій Кузьменко, який змагатиметься у настільному тенісі. В складі офіційної делегації заявлено також і його батька - тренера-масажиста Валентина Кузьменка.

Урочиста церемонія проводів національної дефлімпійської збірної команди України відбудеться 14 липня на Поштовій площі м. Києва о 20 год. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ