Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В Гаазі розпочалося засідання у справі "Україна проти РФ". Пряма трансляція

В Міжнародному суді ООН в Гаазі розпочалося перше судове засідання у справі "Україна проти Російської Федерації".
Фото з УНІАН.

"Європейська правда" здійснюватиме трансляцію подій, що відбуватимуться в суді.  

За ходом виступів можна стежити онлайн на сайте "Європейської правди".

В понеділок свою позицію представить українська сторона. Українську делегацію очолює заступниця міністра закордонних справ  Олена Зеркаль.

Дане слухання присвячене застосуванню "запобіжних заходів" на вимогу української сторони, повідомляє МЗС.

"Запобіжні заходи дозволять Суду попередити погіршення ситуації і, найголовніше - захистити цивільне населення, протягом часу, необхідного для розгляду справи. При цьому розгляд позову по суті продовжиться незалежно від рішення Суду щодо запиту про застосування запобіжних заходів", - зазначає МЗС.

Як повідомила заступник голови ВРУ Ірина Геращенко, це перші подібні слухання, які триватимуть чотири дні.

«Звичайно, сам процес буде непростим і довгим , і може розтягнутися в часі, але старт дуже важливий. Україна починає правову боротьбу, міжнародну протидію агресії Росії в юридичному полі, протидії окупації Криму і Донбасу, масовому порушенню прав людини.

В позові проти РФ йдеться, що Москва порушила положень Конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму і Конвенції про ліквідацію усіх форм расової дискримінації. Буде гаряче і непросто, Москва і вся її пропагандистська брехлива машина теж готуються і дуже рефлексують щодо цього суду.

Я знаю, як маленька українська команда останній місяць готувалася до цих перших дебатів, на яких МЗС представлятиме залізна леді української дипломатії і двигун цієї справи Лана Зеркал. Матеріали збирали всі наші силові структури, які щодня документують російські злочини: вбивства, поранення, руйнування майна, незаконне утримання , системне порушення прав людини», - написала Ірина Геращенко на Фейсбуці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ