Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

В Кропивницькому двоє школярів затримали злочинця

Як повідомили в прес-службі Патрульної поліції Кропивницького, на урочистій лінійці, присвяченій святу останнього дзвоника, патрульні відзначили грамотою двох мужніх школярів за затримання злочинця.

Для 14-річного Едуарда та 16-річного Данила 1 червня запам’ятається надовго. Цього дня на урочисту шкільну лінійку до них завітали заступник начальника Управління патрульної поліції Кропивницького Марія Журавель та заступник командира роти Данило Дуткевич. 

Поліціянти відзначили грамотою школярів за затримання злочинця та привітали їх зі святом останнього дзвоника.

Нагадаємо, інцидент стався вночі, 31 травня. Невідомий громадянин зірвав із шиї 68-річної жінки золотий ланцюжок та почав тікати. Школярі, будучи свідками злочину, не розгубилися, наздогнали правопорушника та утримували його до прибуття патрульних.

Правоохоронці подякували хлопцям за цей мужній вчинок, адже у наш час не кожен відгукнеться на чужу біду.

«Такі діти – є наше мабутнє, а їх вчинок по праву – героїчний!», - додає Данило Дуткевич.

Самі ж хлопці героями себе не вважають, кажуть – діяли інтуїтивно. А тактичні прийоми затримання зловмисників підгледіли у фільмах. Допомогла юнакам і їх гарна фізична підготовка – вони займаються греко-римською боротьбою та панкратіоном.

Єдине, що здивувало учнів, так це «людська байдужість». 

«Коли сталося правопорушення, на зупинці було багато людей, проте жоден з них не кинувся наздоганяти злочинця, навіть на 102 не зателефонували. Добре, що в цей час вулицею проїжджав патрульний екіпаж. Поліціянти миттєво відреагували на інцидент і за лічені хвилини зловмисник вже був в кайданках», - додає 16–річний Данило.

Школярі ще довго не відпускали поліціянтів, розпитували про особливості роботи та умови вступу до лав патрульної поліції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ