Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

В Києві попередили про зростання захворюваності на менінгококову інфекцію

У Києві спостерігається «епідемічне неблагополуччя» із захворюваності на менінгококову інфекцію, початкові симптоми якої подібні симптомам ГРВІ, - Радіо Свобода.

Як заявила директор департаменту охорони здоров’я КМДА Валентина Гінзбург, цього року зареєстрували вже 27 випадків захворювання на менінгококову інфекцію проти 10 минулорічних. «Серед дітей до 17 років – 18 випадків проти 10 у 2016 році», – уточнила вона.

Гінзбург нагадала, що хвороба передається повітряно-крапельним шляхом (як більшість гострих респіраторно-вірусних захворювань) і має різні форми: від такої, яка не загрожує життю, до небезпечної менінгококцемії. Найбільш вразливими до захворювання є діти (близько 80% випадків ) і люди з ослабленим імунітетом.

Вона закликала киян не займатися самолікуванням, а звертатися до лікарів, бо через нечітко виражену специфічну симптоматику розпізнати початок цієї хвороби непросто навіть досвідченим фахівцям.

«Підступність хвороби полягає в тому, що перші симптоми подібні до симптомів ГРВІ, а летальність може наступити протягом 24 годин після їх появи», – сказала Гінзбург.

Вона перерахувала кілька основних ознак, які можуть свідчити про наявність менінгококової інфекції, а також вимагають негайного огляду лікарем. Це підвищення температури тіла, особливо вище ніж 39 градусів, сонливість, млявість. Останнім з’являється висип, що має ознаки крововиливів, і до його появи для постановки діагнозу орієнтуватися практично нема на що.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ