Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В Порошенка просять позбавити Савченко Героя України

Користувачі соцмереж поширюють зареєстровану на сайті Президента України Петра Порошенка петицію про «Зняття звання Героя України з Надії Савченко та призначення розслідування стосовно її здоров"я, взяття в полон та дій, що привели до загибелі воїнів під час її затримання бойовиками».

Автором петиції, оприлюдненої на сайті офіційного інтернет-представництва Президента України, є дехто на ім`я Владимир. Дата оприлюднення на сайті - 24 жовтня 2016 р.

В тексті петиції сказано, що заклики, промови та інтерв’ю, що надає Надія Савченко після свого звільнення з полону, не є гіднимb звання Героя України.

Відповідно? у Президента вимагають позбавити її почесного звання Героя України, позбавити мандату і "вигнати з ВР".

Також просять провести обстеження її здоров’я з обов’язковою реабілітацією, які завжди проводяться після визволення людини з полону, тортур, знущань та голодувань.

Окрім того? в тексті петиції просять: "Призначити комісію МО з розслідування щодо попадання в полон та загибелі воїнів з цієї ситуації. Вимагаємо обов’язкове оприлюднення результатів цієї комісії.

Скасувати рішення Київської міської ради з питання надання матері Надії Савченко земельної ділянки у місті Києві та призначити розслідування стосовно порушення законодавства з цього питання".

Наразі триває збір підписів. Петицію підписало 693 людей з 25000 необхідних для розгляду.

До завершення збору підписів залишилося 43 дні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ