Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

В Самборі закликають продовжити мораторій на продаж земель на 5 років

Самбірська міська рада вимагає продовження мораторію на продаж сільськогосподарських земель на 5 років. Про це повідомив власкор Гал-інфо у Самборі.

Вчора, 21 березня, депутати Самбірської міської ради звернулися до Президента України, голови Верховної ради України, прем’єр-міністра України з настійною вимогою:

- вжити всіх необхідних заходів для недопущення скасування мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення;

- не допустити створення механізмів, що дозволяють торгувати землею сільськогосподарського призначення в обхід мораторію, зокрема за допомогою ухвалення закону про обіг сільськогосподарських земель, яким пропонується де-факто торгувати землею вже з 1 липня 2017 року.

- продовжити на 5 років мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення в Україні, розробити практичні механізми стимулювання і розвитку фермерських господарств, малого і середнього бізнесу в аграрній сфері. 

Якщо закон, яким дозволятиметься продаж землі вже з 1 липня 2017 року  буде ухвалено, фермери та селяни будуть поставлені в такі умови,коли їм нічого іншого не залишиться, як розпродати за безцінь свої паї і піти в найми до нових панів або їхати за кордон шукати кращої долі. Це призведе  до остаточного знищення малих сільськогосподарських підприємств та сімейних ферм, які в усьому цивілізованому світі є основою аграрної складової економіки, масового зростання безробіття та посилення еміграції, а також до загибелі сіл і селищ, - йдеться у Зверненні.

Депутати Самбірської міської ради зауважують, що 17 лютого 2017 року група народних депутатів України внесли подання до Конституційного суду з вимогою визнати неконституційним мораторій на продаж сільськогосподарських земель, який під спільним тиском селян був пролонгований Верховною Радою на 2017 рік. Також всупереч мораторію в Верховній Раді зареєстрований законопроект про обіг сільськогосподарських земель, яким пропонується де-факто торгувати землею вже з 1 липня 2017 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ