Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Відпущеного судом під заставу харківського сепаратиста впіймали на кордоні

Прикордонники затримали прихильника "русского міра", організа тора зхаворушень у Харкові, якого суд звільнив під заставу. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив речники ДПСУ Олег Слободян.

"Ввечері 31 жовтня, близько 21 години прикордонний наряд Харківського загону виявив особу, яка рухалася у бік кордону. Прикордонний наряд відразу вирушив на затримання. Невідомого зупинили за кілька десятків метрів від кордону. При собі чоловік мав довідку про звільнення", - пише він. 

Як виявилося пізніше, впродовж 2 років затриманий відбував покарання в установах Державної кримінально-виконавчої служби за організацію масових заворушень звідки лише перед тим був звільнений по ухвалі Київського р/с м. Харкова при сплаті застави у розмірі понад 200 тис. грн. Недовго думаючи, колишній антимайдановець відразу вирішив тікати до Росії.

По факту повідомлено НП та інші правоохоронні органи. Складено протокол про адміністративне правопорушення за ч.1 ст. 204-1 КУпАП, матеріали справи та особу буде направлено до Дергачівського райсуду Харківської області встановленим порядком.

Нагадаємо, один з організаторів захоплення Харківської ОДА у квітні 2014 року, активіст сепаратистської організації "Юго-Восток" та прихильник федералізації України Єгор Логвінов вийшов з СІЗО під заставу в 206,7 тис. грн, повідомив Укрінформ з посиланням на джерело в поліцейському главку Харківської області.

"Застава в 206,7 тис. грн, дозволена судом як зміна колишнього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, тобто в СІЗО, внесена", - зазначило джерело.

За його словами, Логвінов вийшов з СІЗО з електронним браслетом.

Як повідомлялось раніше, 12 жовтня Київський райсуд Харкова змінив запобіжний захід для антимайданівця Єгора Логвінова, який провів 2,5 роки під вартою в СІЗО, на внесення застави. 13 жовтня 2016 року після внесення застави в 206,7 тис. грн з Харківського СІЗО вийшов антимайданівець Спартак Головачов - один з організаторів захоплення Харківської ОДА у квітні 2014 року.

Тоді ж прокуратура Харківської області заявила про намір оскаржити рішення суду щодо Логвінова і Головачова.

Колишній голова ХОДА, а нині глава Адміністрації Президента України Ігор Райнин, коментуючи журналістам у Харкові ситуацію з Головачовим і Логвіновим, наголосив на необхідності внесення змін до "закону Савченко".

Нагадаємо: 8 квітня 2014 року спецпідрозділу міліції звільнили будівлю Харківської ОДА, захоплену 6 квітня сепартистами. На місці було затримано більше 60 осіб, включаючи одного з лідерів захоплення Єгора Логвінова.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ