Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Військові правоохоронці розповіли про перспективи та міжнародне співробітництво

1/3
У Львові, 21 квітня, в 58 будинку офіцерів відбувся брифінг начальника Західного територіального управління Військової служби правопорядку в ЗС України полковника Миколи Бобика.

Спілкуючись із представниками центральних та регіональних ЗМІ він розповів про етапи становлення служби у Збройних Силах України та формування структурних підрозділів, основні завдання, які виконує особовий склад, участь представників регіону в антитерористичній операції.

– П'ятнадцять років видалися досить складними та насиченими на події в контексті становлення та налагодження роботи нашої служби, – зазначив полковник Микола Бобик. – З перших днів військові правоохоронці стали невід’ємною частиною Збройних Сил України, вели роботу на принципах законності, поваги до громадян, їхніх прав і свобод, соціальної справедливості.

У мирний час військовослужбовці Служби правопорядку забезпечували дотримання військової дисципліни серед військовослужбовців ЗСУ в місцях дислокації військових частин, у військових навчальних закладах, установах та організаціях, військових містечках з метою запобігання злочинам, іншим правопорушенням.

З початком бойових дій на Сході нашої країни особовий склад постійно виконує завдання в межах антитерористичної операції на території Луганщини у складі військових комендатур. За три роки війни з окупантами були відзначені та нагороджені державними нагородами чимало військовослужбовців нашого регіону.

У своїй діяльності ми активно запозичуємо нові знання та досвід від наших міжнародних партнерів. Наприклад, на початку цього тижня наші військові спеціалісти розпочали цікавий курс навчання під опікою інструкторів Військової поліції зі складу Збройних Сил Литовської Республіки. (посилання - https://youtu.be/qcYtXz9oQII). Невдовзі розпочнемо ще декілька навчальних програм в межах особливого партнерства нашої країни з Північноатлантичним військово-політичним альянсом.

Під час спілкування з журналістами полковник Микола Бобик розповів також про перспективи на майбутнє. Зокрема, повідомив, що невдовзі буде дещо змінено і доповнено той напрямок, в якому, наразі, працює Служба правопорядку.

–​  Цього року має завершитися формування законодавчого поля в якому працюватиме нова структура ‑ Військова поліція. Певний час триватиме перехідний період, але є усі підстави вважати, що він буде не тривалим. В контексті майбутніх нових завдань зараз ми працюємо над відбором профільних спеціалістів, які потрібні для роботи у новій структурі.

По завершенню брифінгу відбулося вшанування особового складу Західного територіального управління Військової служби правопорядку в ЗС до якого долучилися представники органів державної влади та місцевого самоврядування, ветерани військової служби, військові капелани.

В межах заходу кращих військовослужбовців було відзначено відомчими нагородами, Почесними грамотами та цінними подарунками. Із знаменним днем усіх присутніх привітали і творчі колективи. Зокрема, Народний артист України Марян Шуневич та лауреат всеукраїнських та міжнародних конкурсів, вокальне тріо «Сузір’я» виконали пісню «Оберіг», струнний квартет Заслуженої академічної капели України «Трембіта», подарували музичний твір «Гуцулка Ксеня», учасник пісенного конкурсу «Голос країни-2017» Кхань Чан заспівав відому пісню «Чорнобривці», а українська співачка американського походження Брія Блесінг привітала усіх пісенним твором «Ти Україна».

Завершився концерт проникливим виступом методиста 58 будинку офіцерів Анни Гордєєвої, яка подарувала військовим авторського вірша «Ви - Герої» та разом з донечкою Софією виконала пісню «Мій тато - герой».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ