Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

Якщо прокуратура закриє справи по «Євро-2012» ними займеться НАБУ, - Холодницький

Якщо справи про розкрадання коштів у Львові під час проведення «Євро-2012» закриють, то ними займеться Національне антикорупційне бюро України. Про це сьогодні, 12 серпня, під час прес-конференції у Львові заявив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, повідомив кореспондент Гал-інфо.
Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький. Фото - Serg Bobra

Він наголосив, що у кримінально-процесуальному кодексі чітко написано, що провадження, які розпочаті до початку роботи антикорупційних органів, розслідуються тим органом, які їх розпочали.

«Є провадження, яке стосується «Євро-2012» і ним займається чи ГПУ, чи прокуратура Львівщини, чи можливо і обидві ці структури. До листопада 2017 року, доки прокуратура здійснює перехідні функції по слідству, вони по закону зобов’язані цим займатися», - заявив Холодницький.

Назар Холодницький наголосив, що ця справа – це шанс органів прокуратури показати свої можливості.

«У нас було багато перепалок з приводу підслідності. Я вкотре наголошую - потрібно, щоб кожен займався своєю роботою. Провадження, які зареєстровані до 2016 року повинні бути завершені, чи передані до суду, чи закриті, якщо хтось не вбачає складу злочину, але тими органами, які це почали.

Звісно, якщо буде прийнято рішення про закриття і ми побачимо, що воно є незаконне, я як заступник генпрокурора маю право – і це буде моїм обов’язком – скасувати цю постанов  про закриття і визначити підслідність за НАБУ, але це буде потім. Якщо зараз розслідування триває, я не хочу втручатися, щоб потім нас не звинувачували, що ми втручаємося. Я впевнений, що є компетентні слідчі, а вони є у ГПУ, хай вони покажуть результат у цьому провадженні», – сказав Назар Холодницький.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ