Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Євродепутат: ГПУ повністю розтратила кредит довіри в розслідуванні злочинів, скоєних на Євромайдані

Пасивність української влади в розслідуванні злочинів, скоєних на Євромайдані, може негативно позначитися на відносинах Брюсселя з Києвом. Таку думку в інтерв'ю Deutsche Welle висловила депутат Європарламенту Ребекка Хармс.

Голова фракції "зелених" у Європарламенті назвала "скандальними" повільність і нерішучість Генеральної прокуратури України при пошуку винних у загибелі понад 100 осіб у ході протестів на Майдані Незалежності в Києві восени і взимку 2013-2014 років. "Йдеться про гідність жертв, їхніх друзів і родичів", - заявила Хармс.

На думку Хармс, Генеральна прокуратура України повністю розтратила кредит довіри.

"Ми в Євросоюзі в останні місяці не можемо позбутися враження, що ідея Євромайдану, ідея боротьби з корупцією, яку теоретично ставлять в основу уряд, парламент і президент України, реалізується не так послідовно, як цього хотіли б більшість громадян України і депутати Європарламенту", - зазначила Хармс.

Як показала справа Євромайдану і розслідування трагедії в Одесі, зміни в кадровому складі прокуратури і судів в Україні просто неминучі. Такі злочини повинні бути розкриті, а винні - притягнуті до відповідальності, інакше це залишиться перешкодою на шляху до примирення в суспільстві, підкреслила вона.

"Якщо не відбудуться давно назрілі реформи і кадрові зміни у всій судовій системі України, це ляже плямою не на всю Україну, а на репутацію провідних політиків", - наголосила голова фракції "зелених" у Європарламенті.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ