Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Садовий не має наміру скасувати Alfa Jazz Fest

"За час проведення фестивалю Alfa Jazz Fest жоден російський артист, який підпадає під санкції, не був присутній на фестивалі, і я думаю, не буде присутній", - відповів на запитання журналістів міський голова Львова Андрій Садовий 16 березня під час брифінгу.

"Заборонити приїздити до Львова Касандрі Вільсон, Бренфорду Марсалісу, Лакі Пітерсону -  ну це знущання над любителям хорошої музики. Тим більше - це люди, які мають по кілька відзнак Греммі, власне, їхній приїзд до Львова - це повага до України.

Тому я був би дуже обережний, коли хтось емоційно висловлює ті чи інші висловлювання. Наскільки я розумію, цей фестиваль фінансується силами підприємств, які працюють в Україні, які сплачують податки в Україні, де працюють громадяни України. Тому давайте будемо обережними - хто, де, що і як. Бо в першу чергу треба думати про інтереси українців", - зазначив Андрій Садовий.

Додамо, що 16 березня, під час позачергової сесія Львівської обласної ради перед депутатами виступив доброволець Тарас Хамер, він заявив, що у Львові не допустять проведення Alfa Jazz Fest, адже цей фестиваль фінансує російський «Альфа-Банк».

Він наголосив, що лідер партії «Самопоміч» Андрій Садовий говорить про блокаду, але це не заважає йому під час проведення Alfa Jazz Fest проводити час з російським олігархом Михайлом Фрідманом.

Нагадаємо, що активісти «Бойкотного Руху» неодноразово виступали із закликами не проводити у Львові фестиваль "Альфа Джаз Фест", зважаючи на воєнні дії на Донбасі. Окрім того, активісти наголошують, що проведення цього фестивалю – це сприяння бізнесу російських окупантів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ