Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Життя деяких фігурантів справи про "чорну касу" ПР реально під загрозою, - Ситник

Директор Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник заявляє про існування реальної загрози для життя деяких осіб, які фігурують у справі про "чорну касу" Партії регіонів, яку передав детективам колишній перший заступник глави Служби безпеки України Віктор Трепак.

"Життя деяких осіб реально під загрозою, оскільки питання дуже серйозне. При цьому прізвища озвучені на всю країну, зараз порушується питання про забезпечення їхньої безпеки", - сказав А.Ситник на прес-конференції в середу в Києві, передає Цензор.НЕТ.

Він звернувся до цих осіб, щоб вони прийшли до НАБУ: "Ми готові вислухати всіх, зокрема на умовах анонімності".

А.Ситник також заявив, що оскільки переданих матеріалів багато, то детективи НАБУ йтимуть поетапно, починаючи від найбільших сум.

Відповідаючи на питання, чи буде НАБУ допитувати всіх осіб, імена яких вказані в матеріалах, глава Бюро сказав: "Звичайно". При цьому він додав, що всі ці особи будуть допитані по черзі, зокрема, ті, за якими фігурують найбільші суми, будуть викликатися першими.

Нагадаємо, 31 травня нардеп (БПП) Сергій Лещенко і журналіст Севгіль Мусаєва-Боровик оприлюднили, за їхніми словами, частину документів з "чорної бухгалтерії" Партії регіонів за друге півріччя 2012 року. Згідно з оприлюдненими матеріалами, ПР витратила на політичну корупцію за цей період $ 66 млн.

Раніше про передачу матеріалів з так званої чорної каси Партії регіонів у Національне антикорупційне бюро заявив колишній перший заступник глави СБУ Віктор Трепак. У свою чергу в НАБУ підтвердили передачу 841 документа з "чорної бухгалтерії" Партії регіонів за 2008-2012 роки. За словами, директора НАБУ Артема Ситника, Бюро починає ідентифікацію осіб, які фігурують у матеріалах, і вживає заходів щодо недопущення їх виїзду з країни. Він зазначив, що поки справу стосовно документів з "чорної бухгалтерії" ПР буде порушено за статтею "надання неправомірної вигоди" КК України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ