Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

ЗМІ: Парламент Нідерландів не голосуватиме за угоду про асоціацію до виборів

Затвердження угоди Україна-ЄС в Нідерландах відкладається до того часу, поки не буде обраний новий парламент країни. Про це повідомляє Reuters з посиланням на ANP Nieuws.

"Голландський парламент не ратифікує угода допоки не відбудуться парламентські вибори на 15 березня", – йдеться у повідомленні нідерландської агенції.

ANP Nieuws цитує слова прес-секретаря парламенту, який повідомив, що парламент не розгляне угоду раніше наступного тижня.

"Це означає, що парламент не буде голосувати за угоду перед тим, як йти у відпустку 24 лютого (перед виборами – ред.)", – наголошує видання.

Агенція відзначає, що ратифікація угоди парламентом Нідерландів у зараз залежатиме від результат виборів. Як очікується, нині керівна коаліція втратить до половини своїх місць, тоді як партія євроскептика Герта Вілдерса, як очікується, збільшить своє представництво в парламенті.

"Будь-який уряд, сформований партією Вілдерса, ймовірно, назавжди зірве ратифікацію угоди", – відзначає агенція.

Нагадаємо, в Другій палаті парламенту Нідерландів зареєстрували законодавчу пропозицію, що містить рекомендацію ухвалити закон, яким була ратифікована Угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

Відзначимо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко на зустрічі з прем'єром Нідерландів Марком Рютте озвучив очікування України щодо якнайшвидшої ратифікації Нідерландами угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Варто також додати, що ультраправа "Партія за свободу" (PVV) вийшла на перше місце за популярністю після того як суд визнав її лідера Герта Вілдерса винним у дискримінації марокканців.

Як відомо, ця політична сила є послідовним супротивником ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ