Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Державна підтримка сфери переробки сміття – прийнято!

Нещодавно Верховна Рада прийняла зміни до закону про державну підтримку проєктів зі значними інвестиціями, або ж як його ще називають «закон про інвестнянь»

Законопроєкт №8138 також поширюється на проєкти, спрямовані на переробку відходів.

Законопроєкт передбачає нову форму державної підтримки інвесторів – часткову компенсацію вартості будівництва об’єктів суміжної інфраструктури, а також розширює сфери, у яких може реалізуватися інвестиційний проєкт зі значними інвестиціями. 

Зокрема йдеться про: переробну промисловість, транспорт, сільське господарство, логістику, освіту, наукову та науково-технічну діяльність, охорону здоров’я, мистецтво, культуру, спорт, туризм, курортно-рекреаційну сферу, ІТ, поводження з відходами.
Поширення закону про інвестнянь на будівництво нових сміттєпереробних заводів повинно зробити такі проєкти привабливішими для потенційних інвесторів за рахунок: 

    • звільнення від податку на прибуток на 5 років,

    • звільнення від ПДВ та ввізного мита при імпорті нового обладнання та комплектуючих,

    • звільнення від сплати податку на землю

    • зменшення розміру значних інвестицій, вкладених в об’єкти інвестування, та кількість створених нових робочих місць. 

У світі демонтаж і переробка будівельного сміття є вигідним бізнесом, а для України це ще й нагальне питання екологічної безпеки.

Нагадаємо. Що 9 липня 2023 року набув чинності фундаментальний Закон України «Про управління відходами», який  запускає реформу управління відходами.

Компанія «Центр ЛТД» має багаторічний досвід у сфері екології, проєктування та охорони праці і готова взяти на себе всі питання супроводу будівництва нових сміттєпереробних заводів – від вибору території до вирішення питань дозвільної документації у сфері екології та охорони праці для ведення господарської діяльності. 

З повним переліком послуг та досвідом роботи Компанії Ви можете ознайомитись на офіційному сайті  center-ltd.com.ua 

За фаховою консультацією телефонувати: +38 096 781 05 37, +38 067 725 54 32 або надсилати запитання на електроні пошти: [email protected]                    

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ