Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Чому досі холодні батареї?

Як відомо, міський голова Львова Андрій Садовий розпорядився про початок від сьогодні опалювального сезону у Львові, запевнивши, що за планом всі мешканці Львова вже до кінця 10 жовтня отримують тепло. Але чому деякі будинки досі не обіграваються? У коментарі для Гал-інфо відповів на це питання дав директор ЛМКП «Львівтеплоенерго» Степан Пакіж.

За його словами, є дві причини, чому у деяких мешканців Львова досі холодні батареї. Перша така: подача тепла в будинки - це поетапна схема.

«Сьогодні, 10 жовтня, розпочинаємо відновлення подачі теплопостачання мешканцям Львова. Однак не усі будинки одночасно зможуть отримати тепло. У нас на обслуговуванні більше як 1600 будинків, а процес відновлення теплопостачання відбувається поетапно.

Опалювальний сезон розпочато: 10 жовтня кожен львів'янин отримає тепло, - Садовий 

Потрібно розуміти, що є певна послідовність подачі тепла. Наприклад, ТЕЦ-1 спершу подає на Франківській, потім Личаківські і фінальний – Сихівський район. Така черга є абсолютно технологічною, вона складено відповідно до рівня тиску.

Тому хтось вже в обід може мати тепло, хтось - ввечері, а хтось - завтра вранці. Станом на 12.30 на Сихові вже було запущено 15 з 22 бойлерів. Поставити тепло – це не те саме, що увімкнути світло. Це система, яка діє крок за кроком».

Фото: Олена Ляхович

Друга причина полягає у тому, що завдання «Львівобленерго» у тому, щоб подати тепло до самого будинку. А вже на місці представник мешканців, якого ті обрали, вирішує чи брати тепло.

«Львівтеплоенерго» відповідає за те, щоб поставити тепло до будинку. Надалі голова ОССБ, ЖКГ чи та людина, яку мешканці обрали як відповідального за управління будинку і визначає, коли почнеться опалювальний сезон у кожній квартирі. Кому ви сплачуєте за обслуговування внутрішньо будинкової системи? Своєму управителю. Тому такі питання варто ставити йому.

Львів має найменші втрати тепла в Україні завдяки модернізації ТЕЦ 

Повторюсь, що ми подаємо тепло до всіх будинків. Якою буде позиція тих, хто управляє будинком, – цього я не знаю. Проте я звертався до керівників, щоб вони хоча би на 2-3 години процеркулювали тепло для того, щоб зрозуміти чи цілісна загальнобудинкова система. Звісно ж, що вони можуть чекати, і тиждень чи два не брати тепло. Але  коли раптом стане холодно і труби порве... Тому щоб цьому зарадити, я рекомендую перевірити вже зараз систему опалювання в будинку».

Також Степан Пакіж додав, що львів’яни заборгували за опалення 40 млн грн. Та попри це «Львівобленерго» поставить тепло боржник. Водночас він пропонує львів’янам укласти договір з реструктуризації боргу у разі нестачі коштів на погашення заборгованості. 

Фото: Олена Ляхович

Як повідомила прес-служба Львівської міської ради, під час цьогорічної ремонтної кампанії ЛМКП «Львівтеплоенерго» виконало заміну магістральної теплової мережі в районі ТЦ «Шувар» на пр. Червоної Калини, діаметром 720/900 мм і довжиною 320 м.п., діаметром 219/315 мм і довжиною 32 м.п., в районі басейну «Медик» на вул. Сахарова - діаметром 273/400 мм довжиною 262 м.п.;  на вул. Миколайчука - діаметром 530/710 мм довжиною 226 м.п. 

Також виконано заміну магістральної теплової мережі ТЕЦ-1 на пр. Червоної Калини, діаметром 630/800 мм довжиною 1200 м.п. Завершено монтаж теплової мережі до перинатального центру на вул. Дж. Вашингтона, 6.

Фото: Олена Ляхович

Також ліквідували дві підвальні котельні на вул. Коновальця, 99, 103 та змонтовано окрему модульну котельню. Виконуються монтажні роботи для введення в дію диспетчеризації об’єктів підприємства. Завершено реконструкції котельні на пл. Соборній, 5 та котельні на вул. Левицького, 8.

Турбогенератор на львівській ТЕЦ-1 був 1938 року випуску

У другій половині жовтня розпочнуть монтажні роботи для встановлення ІТП у житлових будинках Сихівського району (виділення коштів планується відповідно до кредиту ЄБРР).

Нагадаємо, що у новому опалювальному сезоні 2017-2018 року ЛМКП «Львівтеплоенерго» здійснюватиме теплопостачання до 1624 житлових будинків, 197 освітніх бюджетних установ (школи, садочки, та інші навчальні заклади) та 51 медичної установи (лікарні, поліклініки). Відповідно до розпорядження міського голови Львова, з 3 жовтня розпочався опалювальний сезон для бюджетних установ на основі листів-звернень керівників закладів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ