Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Мер Львова: хто, якщо не Садовий?

Міський голова Львова Андрій Садовий нещодавно заявив, що більше не братиме участі у виборах на посаду очільника міста. Гал-інфо вирішило зв’ясувати у ймовірних кандидатів на цю посаду, чи мають вони намір брати участь у виборах міського голови, а також чи задумуються вже про написання програм і формування команд.

Тарас Чолій

депутат Львівської міської ради 7-го скликання. Висунутий міською організацією політичної партії «Українська Галицька Партія». Перший номер у списку.

«Від нашої партії такого рішення ще не було, щодо висування тієї чи іншої людини, але якщо завтра таке буде, то я готовий стати кандидатом на мери Львова. Я вже добуваю каденцію депутата, і перед тим досить довго працював в Львівській міській раді. Тому, по-перше, треба сісти та написати програму. По-друге, на мою думку, у Львові є багато цікавих і професійних людей, які могли б бути зі мною в команді. Наразі ще ні з ким перемовин не проводив, бо немає рішення йти на пост голови міста, але моє бачення команди та програми – це, в першу чергу, лікувати, бо все дуже запущено. Я маю уявлення та готовий реалізувати».

Маркіян Лопачак

депутат Львівської міської ради 7-го скликання. Висунутий міською організацією політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Свобода». Перший номер списку. 

«Партія ВО «Свобода» буде подавати свого кандидата однозначно. Хто саме - буде видно ближче до мерської компанії 2020 року. Зараз йде складний 2019 рік - президентські вибори, після них можна вже буде говорити про вибори мера Львова».

Валерій Веремчук

депутат Львівської міської ради 7-го скликання. Висунутий міською організацією політичної партії «Громадський рух «Народний контроль». Перший номер списку. 

«До виборів ще далеко, тому, як на мене, зараз немає про що говорити. Але, окрім бажання балотуватися, потрібно бути компетентним. Зараз наша команда в Польщі на навчанні, тому, я думаю, що ми за цей період здобудемо корисний досвід і покажемо львів’янам як ми бачимо майбутнє нашого міста і як далі рухатися».

Ігор Зінкевич

Ігор Зінкевич

депутат Львівської міської ради 7-го скликання. Висунутий міською організацією політичної партії «Українське об’єднання патріотів - УКРОП». У 2015 році балотувався на посаду міського голови Львова.

«Чесно кажучи, я не роздумував про цю ситуацію. Тобто в мене не було ще такого бачення. Зараз є питання чи продовжувати політичну кар’єру. На даному етапі я не бачу себе у якості мера Львова і, навіть, чи буду пропонуватись».

Володимир Квурт

міський голова Винник.

«Мене зараз більше хвилює, як встигнути до холодів завершити ремонти, які ми в Винниках розпочали. А до виборів ще далеко. Сьогодні, як міський голова Винник, живу проектами і турботами винниківчан. Але, однозначно, готовий говорити про проблеми Львова і допомагати. Вболіваю і радію його успіхам та бажаю місту Лева процвітання. 

Ну і дивно, якби бажання брати участь у виборчій кампанії залежало від того, чи піде на вибори Андрій Садовий».

Олег Баляш

фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо

голова Львівської міської партійної організації політичної партії «НАШ КРАЙ».

«Мені, в принципі, наразі тяжко сказати, ми ще в партійній організації не визначались з кандидатом на міського голову, але, якщо буде прийняте відповідне рішення, то я звичайно піду на ці вибори».

Оксана Юринець

народний депутат Верховної ради України VIII скликання. У 2015 році — на місцевих виборах кандидувала на посаду міського голови Львова.

«Я дала вичерпну відповідь на Facebook. Я не знаю, який ви по рахунку сьогодні, серед тих, хто питають мене про мера міста. Я на Facebook написала усі відповіді, які б вас цікавили»

Дмитро Добродомов

народний депутат України VIII скликання, лідер партії «Народний контроль», журналіст, медіа-менеджер. У 2015 році балотувався на посаду міського голови Львова.

«По-перше, до виборів ще два роки, а ближче до виборів партія «Народний контроль» буде ухвалювати рішення, хто буде кандидатом. Якщо б я себе не бачив на посаді мера, то, напевно, у 2015 році не балотувався. Чи маю якісь внутрішні бажання – звісно. Я львів’янин і дуже люблю місто Львів. Бачу досить серйозні недоліки в управлінні, адже ця, так звана, вітрина, яка була створена Андрієм Івановичем Садовим, починає розсипатись».

Володимир Гірняк

Гал-інфо

заступник голови Львівської обласної ради. Член політичної партії «Громадянська позиція». У 2015 році балотувався на посаду міського голови Львова.

«Відверто скажу, я над тим зараз не думаю, адже я працюю заступником голови Львівської обласної ради. Мені подобається моя робота, ми активно працюємо, реформуємо дещо. Це цікава робота. Вперше я працюю на державній роботі, до того я працював у приватних фірмах. Тобто про вибори міського голови я не думаю абсолютно, якщо брати політично - до того відбудуться президентські вибори, парламентські, а потім буде видно».

Два роки залишилося до старту чергових місцевих виборів, але негласна боротьба та прощупування політичного ґрунту у Львові вже розпочалися. Наразі залишається інтригою те, кого висуватиме політична партія діючого мера міста – «Самопоміч». Ймовірно, що це може бути хтось із його соратників, заступників, або ж навіть чиновників.

Не варто забувати, що Львів – це не лише історично багате місто, форпост демократії  та українства, а ще й – місто з багатомільярдним бюджетом, вартісним комунальним майном, землею та впливами. Не секрет, що часто саме бізнес-інтереси впливають на те, що у численних політиків з’явився «дух, що тіло рве до бою»... До бою за гроші та ресурси європейського Львова.

Роман Василишин, для Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ