Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львові «Муніципальна дружина» спровокувала конфлікт з громадськими активістами

Працівники ЛКП «Муніципальна дружина» спровокували конфлікт з активістами Львова через те, що учора, 4 липня, не пропустили на територію Грибовицького сміттєзвалища депутата Львівської міської ради Ігоря Зінкевича, який з перших днів трагедії на сміттєзвалищі моніторить перебіг подій.

Повідомлення про інцидент розмістили на своїй сторінці у Фейсбуці "Муніципальна варта" (ЛКП "Муніципальна дружина").

У коментарі під дописом Ігор Зінкевич написав: «Я часто там їжджу, дивлюся, яка там ситуація, чи горить сміттєзвалище, сповіщаю громаду. Окрім того, 24 червня побачив викрадення сортованого сміття на території, де охоронна зона, йде кримінальне провадження, порушення зафіксовано мною, і жодного пояснення, куди ділися тонни сміття».

Працівники ЛКП «Муніципальна дружина» навіть викликали поліцію на місце події. Депутатів та активістів Львова така поведінка працівників ЛКП обурила.

Відео свого спілкування з працівниками "Муніципальної дружини" опублікував Ігор Зінкевич.

«Від сьогодні я особисто беру питання муніципалів під свій контроль і закликаю інших активістів це зробити», - написав на своєму Фейсбуці депутат Львівської міськради Любомир Босаневич.

У коментарі Гал-інфо Любомир Босаневич заявив, що оскільки функції ЛКП «Муніципальна дружина» і досі достеменно невідомі суспільству, то на найближчій сесії депутати будуть вимагати прозорого звіту.

«Зі слів керівництва муніципальної дружини, їхнім завданням є охорона державних установ, шкіл, садочків, тощо. Ми хочемо знати чітко, чим вони займаються і скільки на них йде коштів, адже на утримання муніципалів кошти витрачають з бюджету Львова. Хочемо також знати, скільки вони заробляють на послугах охорони», - повідомив Любомир Босаневич.

Відреагував на дії ЛКП «Муніципальна дружина» і координатор ГО «Економічний бойкот ний рух» Олег Радик.

На своєму Фейсбуку він написав: «Муніципальна варта у Львові буде ліквідована. Цікаво, скільки з них підуть служити Україні. Це ж покликання».

Голова правління "Варта700" Наталія Шелестак в коментарі Гал-інфо заявила, що ЛКП "Муніципальна дружина" потрібно ліквідувати взагалі.

"Їх потрібно ліквідувати. ЛКП має виконувати чіткі функції. Не може місто собі дозволити утримувати людей, які тільки ганяють бабусь, утримувати за 20 млн грн з бюджету Львова. У мене, як у мешканки Львова, "Муніципальна дружина" не викликає почуття безпеки. Їх або потрібно ліквідувати, або реорганізувати. Не зрозумілим є їхнє призначення, якщо у момент критичної ситуації в Ратуші залучають бійців Нацгвардії. Нащо нам тоді муніципали?", - сказала Наталія Шелестак.

Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ