Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Нагороджуємо за велике серце, – Валентина Молода про Орден "Заслужений діяч Галичини"

Цьогоріч навесні вперше відбудеться церемонія нагородження орденом "Заслужений діяч Галичини". Гал-інфо поспілкувалось з організаторами заходу та поцікавилось про його соціальну мету.

Фото Олена Ляхович

Представник ГО ʺВсеукраїнський альянс громадян соціально-патріотичних проектів та національного розвитку ʺПліч о плічʺ Валентина Молода переконана у тому, що кожне велике серце заслуговуєте на винагороду та на те, щоб про нього дізнались усі.

Шанованим та гідним особистостям Галичини

ʺОрден ʺЗаслужений діяч Галичиниʺ – це недержавна загальноукраїнська відзнака з особливим статусом. Ми започаткували її цьогоріч для того, щоб утвердити повагу суспільства до гідних особистостей Галичини. Передусім за їхню багаторічну продуктивну працю, а також за вагомий внесок у соціально-патріотичний та національний розвиток України.

Хочу наголосити на тому, що ця відзнака не є номінацією в певній сфері діяльності, натомість, вона має вищу цінність та заслужено дістається людині з великим серцем за соціально-патріотичний розвиток нашої держави та відданість своїй справі.

Хто може бути нагороджений Орденом?

В Україні, а зокрема на Галичині є безмежно багато талановитих людей. Хтось щодня оперує, проводячи життєво необхідні операції пацієнтам. Хтось інший створює робочі місця, розвиваючи економіку свого регіону. Ще треті, жертвуючи особистим часом, займаються волонтерством за покликом серця.

Усі наші потенційні номінанти різні, але їх об’єднує одне – свідома громадянська позиція та суспільно важлива діяльність. Але не про всіх діячів знають, не всі мають визнання і підтримку у суспільстві. Для цього наша ГО і започаткувала традицію нагородження Орденом, аби українці знали своїх героїв.

Претенденти на отримання ордену

Якщо людина відчула, що зробила достатньо для того, щоб отримати суспільне визнання, а саме удостоїтись нагородження Орденом, то вона може прийти до нас, або написати нам на електронну скриньку ([email protected]). Окрім того до нашої громадської організації ʺПліч о плічʺ також звертаються і ті, на чию думку, їх друзі, знайомі, близькі люди чи родичі гідні отримати Орден. Тобто сама по собі людина-номінант може навіть і не підозрювати про те, що про неї нам розповіли.

Також ми співпрацюємо з Львівською обласною державною адміністрацією. Зі своєї сторони вони нам можуть порадити звернути увагу на ту чи іншу особистість.

Хто може претендувати на орден:

  • державні діячі;
  • посадові особи та службовці законодавчої, виконавчої та судової системи України;
  • посадові особи та службовці державних та недержавних підприємств України;
  • військовослужбовці;
  • працівники правоохоронних органів;
  • учасники інших військових формувань;
  • особи рядового на керівного складу;
  • інші громадяни України.

Комісія

Рішення щодо присвоєння діячеві Ордена прийматиметься колегіально. Тобто кожну із кандидатур розглядатиме комісія у складі дванадцятьох людей. Всі вони є фахівцями у своїй галузі: хтось медик за освітою, хтось все життя пропрацював у сфері будівництва тощо.

Такий склад комісії допоможе максимально об’єктивно та прозоро визначити тих, хто дійсно гідний носити орден. Тож, вже незабаром, 25 квітня, відбудеться підсумкове засідання комісії. А його результати стануть відомими тільки на церемонії нагородження.

Фото Олена Ляхович

Червоний хідник та шампанське – церемонія нагородження

Нагородження орденами у кожній із 18 номінацій і відповідних підномінаціях відбудеться вже 7 травня в Львівському національному театрі опери та балету. Загалом орденом ʺЗаслужений діяч Галичиниʺ ми відзначимо сто осіб, кожен з яких направду максимально виклався у своїй сфері діяльності.

Для кожного учасника ми створимо хвилину слави, на яку він чи вона дійсно заслуговують. Аби кожен міг себе відчути не грандіозному святі, при вході в Оперний театр ми постелимо червоний хідник, де всіх фотографуватимуть, немов зірок. Та перед тим, ми також організуємо під’їзд до місця зустріч на дорогій стильній автівці. Це все транслюватиметься у прямому ефірі через інтернет-видання.

У перервах між нагородженням у нас відбуватимуться виступи музикантів та співаків. Під їх супровід гості церемонії нагородження матимуть чудову нагоду подивитись показ провідних та іменитих дизайнерів. Бути ведучою заходу ми запросили відому українську телезірку Катерину Осадчу, яка також братиме інтерв’ю для своєї телепрограми на 1+1 ʺСвітське життяʺ.

Під час заходу ми також плануємо реалізувати благодійну місію нашого проекту. Зокрема, кожен охочий зможе покласти гроші у скриньку. Зібрану суму коштів ми спрямуємо на потреби дитячого будинку.

Також організовуючи цю подію, ми врахували і той момент, що серед номінантів можуть бути люди, які у зв’язку зі станом здоров’я, або іншими об’єктивними чи суб’єктивними обставинами, не зможуть відвідати церемонію. Тому опісля ми відвідаємо їх вдома чи там, де їм буде зручно, знімемо про кожного відео і напишемо про це у журналі.

Сподіваємось, що вручення Орденів гідним особистостям Галичини допоможе їм реалізувати свої подальші плани та стане мотивацією для всіх інших. Ми віримо, що наш проект допоможе зробити цей світ щасливішимʺ.

Фото Олена Ляхович

Гал-інфо дякує за розмову Валентині Молодій та Мірабеллі Молодій.

Додамо, що захід можуть відвідати, окрім запрошених гостей, також і ті, хто придбає квиток у театральній касі. Тож, не проґавте!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ