Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Оновлення Львова: Які громадські простори облаштують цього року

Простори для відпочинку та активних розваг продовжують облаштовувати у Львові. Цього року багато проектів готують у спальних районах, де бракує розважальної інфраструктури, проте більшість таки у центрі міста.

Також проектувальники вивчають історію, щоб відтворити цікаві майданчики, які вже були у нашому місті. Про свої доробки розповіли керівник управління розвитку інфраструктури Львівської міської ради Олександра Сладкова та архітектор Ольга Криворучко.

ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОН

Простір пам’яті Небесної сотні почнуть облаштовувати цього року. Найперше планують впорядкувати територію скверу «На Валах», за це мають взятися вже у найближчі дні. Далі – робота з монументом. Попередньо, готовий меморіал мають відкрити наступного року на річницю розстрілів на Майдані.

1/1

Цього року в планах взятися і за перетворення площі перед львівською оперою. Зараз продовжують обговорення зі спонсором, благодійним фондом «Сокар-Благо». Вони зацікавилися фонтаном перед оперним театром ще два роки тому. Планували забрати чашу і обладнати сухий фонтан, щоби струмені води били з-під плитки. Наразі крім фонтану, вони ще будуть займатися перетворенням цілої площі. Є попередній вигляд проекту.

1/1

У центрі Львова буде ще одна пішохідна вулиця. Це Руданського, що між Вороного та проспектом Шевченка. Звідти заберуть машини, натомість висадять дерева, кущі та цікаву рослинність, щоб тут було комфортно мешканцям А ще місцевий бізнес хоче облаштувати там виставку арт-об’єктів. Гроші на ці роботи у міста є, до виконання візьмуться, коли дозволить погода.

1/2

Простір перед органним залом теж зміниться. Там встановлять лавки, підсвітку та озеленення. Все в межах проекту «Вулиця для всіх», за яким перетворюють вулицю Степана Бандери.

1/1

Площа Галицька теж готується до перетворення. В планах збільшити тут кількість дерев і зменшити дорогу, яка веде на вулицю Князя Романа. Окремо хочуть виділити смугу для громадського транспорту, а всіх торговців квітами зібрати під накриттям. Та наразі у міста знайшлися гроші лише на ремонт фонтану «Кульбабка», за роботи планують взятися невдовзі.

1/2

Кардинальних змін зазнає і площа Святого Теодора. Там має з’явитися багато кольорових дерев, у сквері будуть лавки і фонтан. Ознакують стару церкву Святого Теодора та встановлять її макет. Також приберуть зупинку громадського транспорту та стихійну парковку, залишать лише кілька місць для авто місцевих жителів. І облаштують освітлення, щоби цей район був безпечніший. Але наразі будуть працювати з комунікаціями. На цей рік планують перенести з площі трансформаторну підстанцію.

1/3

ЛИЧАКІВСЬКИЙ РАЙОН

Вулиця Павла Римлянина, між Пекарською та площею Митною, стане зручнішою для мешканців. Тут більше не буде хаотичного паркування, хідник облаштують так, щоб машину не можна було неправильно поставити.

1/2

Сквер на вулиці Заньковецької теж оновлять цього року, це за церквою Антонія, що на Личаківській. Простір буде затишним, клумби місцевих жителів залишать, але їх обгородять. Хідники замостять, облаштують доріжки для маломобільних груп населення.

1/3

СИХІВСЬКИЙ РАЙОН

Площу перед церквою Івана Хрестителя на Зубрівській, вже відремонтували, замостили та оновили. Там з’явилися лавочки та освітлення на землі. Результат можна буде побачити, коли потепліє. У планах у проектувальників - висадити ще рослин.

1/2

Пішохідна алея на вулиці Гашека, що біля Автовокзалу,  цьогоріч стане комфортним простором. Там будуть лавки і дерева, в тіні яких у спеку можна сховатися. Трохи змінять і саму алею, а ще там облаштують штучні горби для забав дітей

1/2

Пішохідний бульвар Довженках планують облаштувати давно. Кілька разів говорили про концепцію. Цього року готують робочий проект, бо у міському бюджеті знайшлося на це фінансування. Також, нагадаю, до 15-го квітня триває конкурс на найкращу ідею для перетворення площі перед кінотеатром Довженка.

1/1

ФРАНКІВСЬКИЙ РАЙОН

Фахівці зараз працюють над комплексом біля львівського кіноцентру, це на вулиці Володимира Великого у парку Горіховий гай. Пішохідні алеї тут освітять, встановлять комфортні лавки і висадять цікаві рослини.

1/2

ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОН

«Рясна алея» на вулиці генерала Алмазова у Рясному теж на етапі втілення. Там встановили лавки та мощення і продовжують роботи за проектом. Далі до реалізації – дитячий майданчик та нові рослини.

1/1

ЗАЛІЗНИЧНИЙ РАЙОН

Площа Двірцева цього року отримає перетворення. Закінчити цьогоріч скоріш за все, не встигнуть, але частина робіт стартує. За проектом, заберуть фонтан та машини, які паркувалися біля нього, а біля будівлі вокзалу з’являться дерева і лавки.

1/1

Оксана Тучак спеціально для Гал-інфо.

Усі ілюстрації з презентації Олександри Сладкової та Ольги Криворучко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ