Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

"ОПОРА" визначила найсумлінніших депутатів

У 2016 році Громадянська мережа ОПОРА здійснює моніторинговий проект у 105 виборчих округах всіх областей України та міста Київа. Ця кампанія передбачає щомісячний аналіз діяльності 105 народних депутатів, обраних за мажоритарною складовою, у їхніх округах.

Як зазначають представники ОПОРИ, це робиться для того, щоб виборці могли порівняти роботу депутатів і визначитись з її оцінкою, та врешті-решт реально побачити, кому вони віддали свої голоси: багатослівним обіцяльникам чи людям діла.

ОПОРІВЦІ аналізують такі види діяльності нардепів, як-от, законодавча активність (кількість постанов, законопроектів ініційованих депутатом, зокрема тих, які стосуються проблем його округу, відвідуваність засідань комітетів та пленарних засідань Верховної Ради України, виступи депутата тощо). А також йдеться про діяльність депутата у його виборчому окрузі (кількість і регулярність роботи громадських приймалень, проведення особистих прийомів громадян та їхня відповідність дням роботи з виборцями відповідно до графіку Верховної Ради України, кількість візитів в округ та участь у роботі місцевих органів влади, звітування про виконану роботу).

За кожну вище згадувану категорію активностей у лютому цього року ОПОРА присудила депутатам бали, сума яких склала базову оцінку депутата за 100 бальною шкалою.

Серед депутатів-мажоритарників Львівщини найбільшу кількість балів набрав Ярослав Дубневич - 88 і, відповідно, він посів перше місце у нашому регіоні і восьме – серед 105 нардепів в Україні.

У короткому резюме, яке опублікувала ОПОРА, зокрема, зазначається: "Протягом лютого Ярослав Дубневич регулярно відвідував пленарні засідання, взяв участь у 81% голосувань та не пропустив жодного засідання свого комітету. За цей період депутат долучився до підготовки трьох колективних законопроектів та одного одноособового проекту постанови, більшість яких стосується профільних питань транспорту. Окрім того, він долучився до скерування трьох колективних депутатських запитів та двічі виступав з депутатської трибуни. Звично для себе, депутат активно навідувався в округ, переважно у вихідні дні. Брав активну участь у публічних заходах та урочистостях. Активно надавав матеріальну підтримку за рахунок коштів Благодійної організації "Фонд Братів Дубневичів". Також він провів чотири особисті прийоми громадян, відреагував на 21 звернення від виборців".

Варто зазначити, що за сприяння Ярослава Дубневича було проведено реконструкцію цілої низки об`єктів соціально-культурного значення, лікарень, шкіл та дитсадків розташованих на окрузі, відремонтовано броньовану техніку для потреб АТО, придбано автомобілі і спецтранспорт для АТО та лікарень.

 У тому ж рейтингу ОПОРИ друге місце у львівській області і 14 загалом в Україні (78 балів) посіла народний депутат Оксана Юринець, а третє Олег Мусій, відповідно, 15-те місце серед решти депутатів, 77 балів.

Фото gordonua.com.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ