Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Суспільно-політичні настрої у Львівській області

За даними дослідження, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг», найвищий рівень довіри у Львівській області має Н.Савченко, А.Садовий та М.Саакашвілі. Аналогічна ситуація у Львові, де також високий рівень довіри має А.Гриценко. Найбільше не довіряють Ю. Бойку та А.Яценюку.
Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо.

За останній рік найбільше втратили у довірі А.Садовий, П.Порошенко та А.Яценюк, натомість покращилися показники Ю.Тимошенко. Загалом по області політики мають дещо вищий рівень довіри, ніж у Львові.

Якби парламентські вибори проводилися наступної неділі, то у Львівській області подолати 5% бар’єр могли би наступні партії: Самопоміч (22,8%), Батьківщина (12,6%), БПП Солідарність (9,8%), а також Громадянська позиція (6,7%), Свобода (6,1%), Радикальна партія (5,9%). За партію М.Саакашвілі «Рух за очищення» проголосували б 4,2%, Національний рух Д.Яроша 3,1%. Не визначилися – 17% опитаних. Загалом по області вищі рейтинги має Батьківщина, БПП Солідарність, Радикальна партія, натомість у місті Львові – Самопоміч, Громадянська позиція, Партія М.Саакашвілі «Рух за очищення». Молодь, респонденти з вищою освітою більше підтримують Самопоміч. Натомість чим старші респонденти, чим нижчий рівень освіти, тим більша підтримка Батьківщини.

Більше 40% опитаних підтримують перевибори Верховної Ради та призначення нових виборів Президента, стільки ж – не підтримують ці ініціативи, 15% - не визначилися.

Найбільш позитивно ставляться до ідеї перевиборів мешканці Львова, виборці Батьківщини та Громадянської позиції.

Якби вибори Президента України відбулися б наступної неділі, то за А.Садового віддали б свої голоси 15,9% опитаних, Ю.Тимошенко – 10,5%, П.Порошенка – 10%, А.Гриценка – 9,8%. За О.Ляшка проголосували б 5,2%, Д.Яроша – 5,1%, О.Тягнибока – 3,8%. Не визначилися – 22,6%. За останній рік зросли показники А.Садового та Ю.Тимошенко. Найбільше втратив у своєму рейтингу П.Порошенко, також дещо знизилися показники А.Гриценка.

Більше 40% опитаних задоволені діяльністю міського голови Львова А.Садового, 56% - незадоволені, не визначилися – 4%. Роботою Голови Львівської ОДА О.Синютки задоволені 21% респондентів, не задоволені – 41%, майже 40% – не визначилися із відповіддю. Кожен десятий задоволений роботою Голови Львівської обласної ради О.Ганнущина, 30% опитаних – незадоволені, майже дві третини – не визначилися. Незважаючи на те, що роботою міського голови Львова А.Садового задоволені найбільше, за останній рік зафіксовано значне зменшення  кількості прихильників його роботи (з 70 до 41%).

19% опитаних вважають, що справи в Україні йдуть у правильному напрямку, дві третини – у неправильному, 19% - не визначилися. Стан справ у Львівській області оцінюють краще: 28% вважають, що справи йдуть у правильному напрямку, 48% - у неправильному. Майже чверть – не визначилися.

Більше половини опитаних (53%) вважають, що до пріоритетів діяльності місцевих органів влади повинна відноситися боротьба з корупцією у місцевій владі, вирішення проблеми зі сміттєзвалищами (42%), зниження рівня безробіття (40%) та стримування росту тарифів на комунальні послуги (38%). За останній рік зросла актуальність вирішення проблеми зі сміттєзвалищами, підтримка галузі охорони здоров’я, покращення екологічної ситуації у регіоні. Для Львова, порівняно з іншими містами області, більш гостро постає вирішення проблеми зі сміттєзвалищами, підтримка галузі охорони здоров’я, та боротьба зі злочинністю. Натомість в інших містах області більше хвилюють питання ремонту автодоріг та допомоги незахищеним верствам населення.

На думку 30% опитаних у Грибовицькій трагедії найбільше винна міська влада Львова, 23% звинувачують обласну владу Львівщини, 16% - центральну владу України, 4% - сільську владу Грибович, 14% - інших, 15% - не визначилися.

85% вважають, що сміттєпереробка є найбільш прийнятним для Львова способом поводження зі сміттям, 9% - сміттєспалювання, ще 6% - не визначилися з даного питання.

90% опитаних вважають побудову сміттєпереробного заводу вирішенням проблеми зі сміттєзвалищем у Львові, 3% - переоблаштування сміттєзвалища у Грибовичах, 1% - підтримують відкриття нового сміттєзвалища поблизу Львова, 5% - не визначилися.

Довідка. 

Аудиторія: населення Львівської області від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Вибіркова сукупність: 1200 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,8%. Терміни проведення дослідження: :  10-20 червня 2016 р.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ