Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Львові Луценко назвав чотири завдання "Майдану"

Організація «Майдан» буде нараховувати мільйони вільних українців. Про це учора, 25 грудня, у Львові під час спілкування із журналістами розповів політик, громадський діяч Юрій Луценко.

Він зазначив, що нині дуже багато розмов про формування Ради «Майдану» та її перспективу.

«Багатьох непокоїть значний контроль політиків над цією організацією. Я хочу заспокоїти всіх. Первинна Рада  була запропонована на основі громадянського комітету «Майдан», який існував з першого дня протестів. Це лише стартовий склад. Головний принцип - двері відкриті для усіх», - сказав Луценко.

За його словами, цей принцип забезпечить те, що у найближчі дні сотні громадських організацій приєднаються до Ради «Майдану».

«Окрім того, досягнуто домовленості про скасування неприйнятного для багатьох інституту співголів, який був, на жаль, оголошений без узгодження зі сторонами процесу. Думаю, що і в інших містах процес повинен будуватися за принципом – первинний оргкомітет з числа різних ініціаторів та абсолютна відкритість для усіх, хто бажає долучитися до творення організації «Майдан», - зазначив політик.

За його словами, мета «Майдану» - така ж, як була у Польщі, коли усі поляки, включно із тодішніми комуністами вступили у «Солідарність».

«Мільйони людей повинні зрозуміти, що їхнє майбутнє в організації «Майдан», – сказав заявив Луценко.

За його словами, є чотири головні задачі цієї організації:

Перше – це захист активістів на місцях, а для цього усім потрібно вступити у організацію «Майдан».

«Гіркий приклад Волині, де намагаються репресувати декількох  студентів, які прийшли із портретами, з дозволу сказати президента, догори дригом означає, що вони потребують захисту десятків тисяч тих волинян, які були на Майдані. Це б унеможливило будь-які репресії», – додав Юрій Луценко.

Друге – це поширення зони свободи на Схід.

«Ми маємо планувати акції протестів не лише у столиці, але й розширювати цю діяльність на Схід та Південь країни. Треба брати мільйони газет і везти їх до мільйонів східних братів. Це задача кожного», - сказав Луценко

Третє – потрібно готувати реальний страйк, який паралізує цю владу.

«Янукович та Азаров сьогодні залягли у межигірській берлозі. Мусимо викурити їх звідти паралізацією цієї колективної мумії влади, яка намагається робити вигляд, що вона працює. Для цього потрібні страйкоми і це не робиться оголошенням із сцени, а їх треба творити на місцях», - наголосив він.

Четверте - «Майдан» має сформатувати під свої інтереси опозиційних політиків.

«Вони мають почути вимогу суспільства. Ми потребуємо не лише розуміння «проти кого» ми, проти Януковича і його мафії – це очевидно, але й «за що» ми. Опозиція має дати план реформ, команду реформ і єдиного кандидата в президенти, як лідера реформ. Це сьогодні усвідомлює Майдан. Політики – вже не месії, вони – інструменти досягнення мети суспільства», – сказав Юрій Луценко.

Він також додав: «Я впевнений, що організація «Майдан» буде нараховувати мільйони вільних українців і тоді це означає, що країна буде нашою».

Виступаючи зі сцену Євромайдану у Львові Юрій Луценко закликав усіх вступати в народне об’єднання «Майдан», щоб захистити себе та інших громадян України.

Нагадаємо, що 22 грудня, під час Народного Віче у Києві, опозиція оголосила про створення Народного об’єднання «Майдан».

Співголовами Ради «Майдану» стали Олег Тягнибок, Сергій Квіт, Віталій Кличко, Юрій Луценко, Юлія Тимошенко та Арсеній Яценюк.

Фото - Павло Паламарчук, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ