Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Вибухи на військових складах у Калинівці занепокоїли Яворів

Жителів 53 військового містечка Яворова (Львівщина) занепокоїла інформація про вчорашні вибухи на військових складах у Калинівці, що на Вінничині. Люди хвилюються, аби не трапилося лиха і в Яворові, де військові склади 24 окремої механізованої бригади імені Короля Данила розташовані неподалік житлового масиву.
Фото Гал-інфо

Як передає сьогодні, 12 вересня, власкор Гал-інфо, справді, військові склади в Яворові розташовані хоча на величезній лісовій галявині, але за пару кроків до новозведених двох казарм для контрактників, офіцерського гуртожитку, церкви, школи-садка, житлових багатоповерхівок, в яких проживає близько трьох тисяч людей, та приватного сектора.

«Дуже співчуваємо Калинівці, але водночас переживаємо, щоб така біда не сталася і в нас», – висловила своє занепокоєння мешканка приватного сектору. А її чоловік додав, що є випадки, коли в цьому ліску, біля військової частини відпочиваючі чи пастушки розводили вогонь, навіть горіла суха трава.

На запитання власкора Гал-інфо, чи безпечні військові склади в Яворові, старший офіцер відділення морально-психологічного забезпечення 24 окремої механізованої бригади імені Короля Данила, учасник бойових дій майор ЗСУ Руслан Ліщук відповів, що загрози для населення ці військові склади не становлять.

З його слів, з військових складів в Яворові вже давно вивезено всю вибухонебезпечну зброю, а зберігають лише стрілецьку, калібру не більше, ніж – 7,62.

«Наші військові склади – надійно охороняємо: діє електронний засіб охорони для виявлення непроханих гостей. Також чергують два розводи з кулеметом. Ми навчали бійців виявляти безпілотники й ліквідовувати їх. Територію повністю звільнено від чагарників і дерев, усі дії документуючи та узгоджуючи кожен крок з екологічною службою, мерією, МНС», – зазначив офіцер.

Коли журналіст поцікавився, які саме протипожежні заходи здійснюють військові, то майор Руслан Ліщук запевнив, що в цьому плані – все добре. Мовляв, на території військових складів 24-ї окремої механізованої бригади імені Короля Данила окрім автономної системи пожежогасіння, встановлено ще й бочки з водою та відра.

Також у належному стані – величезний водозабірник. А за 500 метрів від складів – цілодобово перебуває у бойовій готовності пожежний взвод, до якого входять: особовий склад – 25 військовиків,три пожежні автомобілі, а проблем з пальним немає.

Військовослужбовці не лише охороняють склади, а й проводять патрулювання лісів, що розкинулися довкола постійного місця дислокації 24 бригади, з метою – запобігти лісовим пожежам через необачне поводження з вогнем цивільних, які тут відпочивають, збирають гриби, випасають худобу.

«Військові склади в Яворові – добротно огороджені. У Королівській бригаді наявне капітально відремонтоване та оснащене ще в минулі роки приміщення сторожової варти з обладнаними за сучасними військовими вимогами навчальними майданчиками, що займає – 0,3 га. Територія має надійну огорожу. Є вартова вежа. Вартову службу оснастили радіостанцією та теле- відео спостереженням», – інформує старший офіцер відділення морально-психологічного забезпечення 24 окремої механізованої бригади імені Короля Данила, майор Руслан Ліщук.

Нагадаємо, що Гал-інфо вже розповідало про те, що на Львівщині у середмісті Яворова роками бовваніють без діла споруди колишнього заводу «Явір», який належав до львівського "Кінескопу".

Доки в Яворові за парканом сидітиме кінескопівська собака на сіні?

А також Гал-інфо дізналось про те, що біля курортного селища Івано-Франкового, що в Яворівському районі Львівської області, занепав потужний відпочинковий комплекс, площею у 7 га угідь, які за тоталітарних часів служили як дача для першого секретаря Львівського обкому компартії Віктора Добрика.

Хто поклав око на дачу першого секретаря Львівського обкому компартії Віктора Добрика?

Додамо ще й те, що мешканцям 53-го містечка Яворова, що на Львівщині, нарешті почали надходити квитанції про оплату за електроенергію вже не з Будинкоуправління №1 Яворівської КЕЧ району, а з ТОВ «Львівенергозбут», ЦОК №4.

Жителі 53 військового містечка Яворова вже не переплачують за світло

Також нагадаємо, що 2 вересня вперше в Яворівському НВК ʺДНЗ-ЗОШ І ст.ʺ, що на території Яворівського гарнізону,  новий навчальний рік розпочався не з традиційної лінійки з довгими нудними промовами, а із веселого квесту-мандрівки в ʺКраїну знаньʺ.

В Яворові замість радянської лінійки провели квест для діток воїнів

А що ще цікаво, навіть прикро, так це той факт, що у середмісті Яворова, біля «Генеральського озера», що на Львівщині, продовжує занепадати 51 військове містечко, з якого в напрямку двох шкіл, поліклініки, стадіону, житлових будинків розбігаються тьма-тьменна щурів. Люди подейкують, що тут уночі завивають начебто якість привиди.

Доки в середмісті Яворова люди жахатимуться міноборонівського привида?

Довідка Гал-інфо.

Нагадаємо, що 11 вересня на території складів Міністерства оборони України в Калинівці, що на Вінниччині, сталася пожежа. Спалахнула суха трава, через вогонь вибухнули 6 боєприпасів. За дві години вогнеборці повністю ліквідували пожежу, постраждалих немає.

Вогонь локалізували о 13:17, о 15:15 – ліквідували, про це повідомила пресслужба МВС України. Горіла суха трава на площі 1,5 гектара.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ