Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Жителі 53 військового містечка Яворова вже не переплачують за світло

Жителям 53-го містечка Яворова, що на Львівщині, нарешті почали надходити квитанції про оплату за електроенергію вже не з Будинкоуправління №1 Яворівської КЕЧ району, а з ТОВ «Львівенергозбут», ЦОК №4.

Як передає сьогодні, 5 вересня, власкор Гал-інфо, мешканці військового мікрорайону Яворова переконані, що крапку в цій понад чверть-столітній «електричній війні» з Яворівською КЕЧ району та «Львівобленерго» поставила остання акція непокори на міжнародній автотрасі Львів-Краковець.

«Якби ми не згуртувалися та не вийшли на трасу, то ще довго у нашому військовому містечку відрубували б світло через якісь там чужі борги – то міноборони, то Будинкоуправління», – говорить дружина ветерана ЗСУ Лариса.

«Ми роками платили за електрику майже на 20% більше, ніж мешканці інших вулиць Яворова. Бо всі ми, навіть – немовля принесене з пологового, автоматично ставали юридичною особою. Такого абсурду світ не бачив», – додала офіцерша Оксана.

Зі слів ветерана ЗСУ Ігоря, укладення угод кожного власника квартири напряму із «Львівенергозбутом», без посередника – Будинкоуправління №1, убезпечує від темряви тих, хто чемно сплачує за електропостачання. А то через якісь там незрозумілі борги відключали світло всім гамузом: в тому числі, військовій частині, крамницям, офіцерському гуртожитку, а навіть – церкві.

«Небезпеку несло й те, що без електрики залишалися військові склади, розташовані впритул до житлового масиву», – мовить ветеран ЗСУ.

На інформаційний запит власкора Гал-інфо стосовно несанкціонованих відключень від електропостачання 53-го військового містечка Яворова, де проживає майже 3 тис. осіб, які боргів не мають, надійшла відповідь із Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних сил України за підписом заступника начальника, полковника В. Гриня.

У цьому листі мова, зокрема, йде про те, що «заборгованість Будинкоуправління №1 перед ПАТ «Львівобленерго», яка виникла внаслідок втрат, зумовлених різницею показників загальнобудинкових лічильників електроенергії та лічильників мешканців житлових будинків, погашена в повному обсязі».

Також офіцер інформує, що нерухоме майно, обладнання та мережі електропостачання військового містечка №53 передано у комунальну власність територіальної громади міста Яворова. А Яворівська міська рада в свою чергу їх передала ПАТ «Львівобленерго».

Довідка Гал-інфо.

Нагадаємо, що Яворівський гарнізон, що на Львівщині, енергетики позбавляли електоропстачання десятки разів – через борги то міністерства оборони, то Будинкоуправління №1 Яворівської КЕЧ району, до яких населення жодного стосунку не мало. Проблему можна було б врегулювати вже давно, якби міністерство оборони не зволікало з передачею електромереж на баланс міста.

Так, 15 травня 2019 року без світла залишилися 24 окрема механізована бригада імені Короля Данила, військові склади, розташовані впритул до житлового масиву, 53 військове містечко Яворова, де проживає близько 3 тис. осіб, серед яких – інваліди ЗСУ, вдови, сироти, батьки полеглих на Сході воїнів. Також без електропостачання залишилися школа-садок, офіцерський гуртожиток, чисельні продуктові крамниці, 4 новозведені казарми для контрактників.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ